[Update] Wiebes heeft nog geen duidelijkheid: 'Brengt hoop stress met zich mee' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

[Update] Wiebes heeft nog geen duidelijkheid: 'Brengt hoop stress met zich mee'

[Update] Wiebes heeft nog geen duidelijkheid: 'Brengt hoop stress met zich mee'

(5 november 2019) Nederlands kampioene Lorena Wiebes zit klem bij haar huidige ploeg Parkhotel Valkenburg. Dat meldt WielerVerhaal. De pas twintigjarige Nederlandse beleefde dit jaar haar absolute doorbraak met liefst vijftien overwinningen.

Wiebes is de grote vrouw bij Parkhotel Valkenburg, dat verder niet veel in de melk te brokkelen heeft. Daarom zou ze graag weg willen bij de ploeg, om verder door te groeien. Volgens haar management kent ze zelf interesse van drie grote vrouwenploegen.

CCC, Trek-Segafredo en Sunweb zouden Wiebes al een concrete aanbieding hebben gedaan en de renster zou graag een handtekening onder één van de contracten zetten, zonder een voorkeur uit te spreken. Echter doet haar huidige ploeg er alles aan om de Nederlandse aan haar contract te houden, dat tot eind 2020 loopt. Ondanks dat Wiebes ‘absoluut wil vertrekken’, houdt Parkhotel Valkenburg de deur dicht, meldt het management.

Update - 6 november 2019 (12.10 uur): Wiebes reageert via Twitter

Lorena Wiebes heeft via haar sociale kanalen gereageerd op het nieuws dat ze graag zou willen vertrekken bij Parkhotel Valkenburg. 'Het is jammer dat het zover moet komen tussen mij en mijn ploeg', zo Wiebes, die in een brief stelt dat ze na een uitmuntend 2019 niet meer past in de visie van haar team.

'Ik ben mijn teamgenoten dankbaar, zij hebben altijd alles voor mij gedaan om mij te helpen. Het is niet gek dat ik het vaak alleen moest doen, omdat Parkhotel Valkenburg een opleidingsploeg is, dus ik kon niet meer van de meiden verwachten', vervolgt ze. 'De druk op de schouders van mijn ploeggenoten zal komend seizoen alleen maar groter worden. De focus op de ontwikkeling van jonge talenten komt zo in het gedrang, vanwege de druk om te presteren.'

Update II - 21 november 2019 (11.51 uur): Wiebes nog in onzekerheid voor 2020

Lorena Wiebes weet nog niet waar ze in 2020 gaat fietsen. De Nederlands kampioene heeft nog een contract bij Parkhotel Valkenburg, maar sprak eerder haar vertrekwens al uit. 'Ik hoop op wat voor mij het beste is, en ik hoop vooral dat er snel duidelijkheid is', zo zegt ze nu tegen Wielerflits.

'Het is allemaal nog onduidelijk. Het brengt een hoop stress met zich mee, maar dat wist ik toen ik hier aan begon', vervolgt Wiebes. Een transfer is dus nog steeds een wens. 'Ik hoop dat de situatie zo snel mogelijk wordt opgelost zodat we normaal met elkaar om kunnen gaan.' (Foto: Proshots)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws