Alpecin-Fenix spreekt van 'mindere dag' Van der Poel: 'Kan gebeuren' Veldrijden
Veldrijden

Alpecin-Fenix spreekt van 'mindere dag' Van der Poel: 'Kan gebeuren'

Alpecin-Fenix spreekt van 'mindere dag' Van der Poel: 'Kan gebeuren'

Mathieu van der Poel heeft de cross in Heusden-Zolder niet uitgereden. De Nederlander was in de achtervolging op leider Wout van Aert, waarna hij ten val kwam. Hij kon zijn cross wel voortzetten, maar de voet ging vanaf dat moment van het gaspedaal. Uiteindelijk gaf hij in de zevende ronde op.

De val van de Nederlander is niet in beeld gekomen, maar al snel was duidelijk dat er iets mankeerde. Terwijl Van der Poel zich vanuit de lagere startrijen had opgewerkt naar plek twee, leek het vuur na een hapering plots verdwenen bij de crosser. Hij werd voorbij gestoken door het gros van de renners en drong ook niet meer aan.

Van der Poel deed nog enkele rondes verder, maar besloot uiteindelijk toch zijn rust te pakken richting de wedstrijden die nog komen. De volgende wedstrijd op zijn programma is Loenhout, donderdag 30 december.

Christoph Roodhooft gaf bij Play Sports al een korte reactie op het uitvallen van zijn poulain. 'Ik weet ook niet wat er met hem aan de hand is', stelde de sportief directeur van Alpecin-Fenix. 'Hij nam in het begin de handschoen op en gaf ook een snedige indruk, maar plots was dat weg.' Bij Het Nieuwsblad heeft de ploeg het over een 'mindere dag, iets wat kan gebeuren'.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws