WK Van der Poel komt volgens vader Adrie nog niet in gevaar: 'In vijf weken kun je veel doen' Veldrijden
Veldrijden

WK Van der Poel komt volgens vader Adrie nog niet in gevaar: 'In vijf weken kun je veel doen'

WK Van der Poel komt volgens vader Adrie nog niet in gevaar: 'In vijf weken kun je veel doen'

Mathieu van der Poel is maandag vroegtijdig uitgestapt in de Superprestige Heusden-Zolder. De Nederlander leek aanvankelijk goed in de wedstrijd te zitten, maar al snel werd duidelijk dat hij niet zijn beste dag kende. Dat hij uiteindelijk uitstapte was volgens vader Adrie van der Poel een goede keuze.

Dat laat hij weten na afloop van de race. Op dat moment heeft hij zijn zoon nog niet gesproken, aangezien die meteen met de camper naar huis trok. Er was gedurende de wedstrijd sprake van dat Van der Poel zou zijn gevallen en dat hij daarom uit koerst stapte. Het is bekend dat de Nederlander al een tijdje kampt met rugklachten en problemen aan zijn knie, maar volgens Adrie was dat in ieder geval niet de reden. 'Hij zegt zelf dat hij niet is gevallen, dus dan zal dat wel zo zijn. Met zijn knie ging het al een stuk beter. De rug speelt af en toe op, maar daar kan hij normaal wel mee omgaan. Misschien wou hij geen risico's nemen, maar dit blijft niet lang hangen hoor', zo laat hij weten bij Het Laatste Nieuws.

Na afloop van de wedstrijd sprak zijn ploeg Alpecin-Fenix van een 'mindere dag'. Volgens vader Adrie is het dan ook niet gek dat hij uiteindelijk uitstapte. 'Het heeft geen nut om in die omstandigheden door te rijden. Om punten te pakken moet je top vijftien rijden. Als dat er niet lijkt in te zitten en je dreigt meer schade aan te richten dan goed is, dan is het beter om te stoppen.' Dat zal zeker zijn met het oog op het WK veldrijden in de Verenigde Staten, die eind januari op het programma staat. Komt die al in gevaar? Volgens Van der Poel is daar nog geen sprake van. 'In vijf weken kun je veel doen en er komt ook nog een stage aan. Ik denk dat hij na die stage in orde zal zijn. Dan heb je nog een dag of zeven voor het WK in Amerika en dan is het hopen dat alles in zijn plooi valt.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws