Als de Brandweer: cross in Sint-Niklaas kolfje naar de hand van Nederlands kampioene Veldrijden
Veldrijden

Als de Brandweer: cross in Sint-Niklaas kolfje naar de hand van Nederlands kampioene

Als de Brandweer: cross in Sint-Niklaas kolfje naar de hand van Nederlands kampioene

Lucinda Brand heeft zaterdag de veldrit in Sint-Niklaas weten te winnen. Aldaar draaide het vooral om de rentree van Toon Aerts bij de mannen, maar het voorgerecht werd op die manier op mooie wijze geserveerd door de Nederlands kampioene van Baloise Trek Lions.

Leonie Bentveld ging namens Pauwels Sauzen-Bingoal goed van start, met topfavoriete Brand in haar spoor. De Nederlands kampioene trok na een foutje van Alicia Franck (De Ceuster-Bonache) direct door en pakte met de klap een mooie voorgift van vijf seconden. Na een schuiver van Brand kregen Laura Verdonschot en Annemarie Worst de dame alsnog in zicht.

Na een foutje van Worst in het zand was dat zicht even snel weer verdwenen, waardoor Brand met vijftien tellen voorgift de eerste ronde wist te af te maken. Daarachter klitte een groepje met onder meer Worst, Verdonschot en Manon Bakker samen, waaruit de goed in vorm zijnde Verdonschot wegreed na twee rondes.

Worst en co houden het spannend voor plek twee

Bakker en Worst reden weer naar de dame in het paars toe, met Bentveld, Aniek van Alpen en ook Marion Norbert-Riberolle (Crelan-Corendon) in het spoor. Dit zestal zorgde nog voor een mooie strijd voor de tweede plek, terwijl Brand haar voorsprong met enig gemak kon consolideren in haar kampioenentrui uit Nederland van Baloise Trek Lions.

In de voorlaatste ronde trachtte Worst haar concurrentes serieus pijn te doen, maar die weerden zich kranig. Bakker, Bentveld en Van Alphen konden niet direct mee, maar Norbert-Riberolle en Verdonschot zeker wel. Die laatste trok bij het ingaan van het laatste rondje nog eens door, waarmee ze haar landgenote de das om deed. Vervolgens vocht ze een mooi robbertje uit met haar enige overgebleven concurrente voor plek twee, die ze uiteindelijk in de laatste zandstrook af wist te houden.

Brand was na afloop blij. 'Ik heb in de eerste helft zeker hard gereden, maar uiteindelijk maakte ik toch nog wel wat schoonheidsfoutjes. Ik kan hier heel tevreden op terugkijken', liet ze weten.

Uitslag Exact Cross Sint-Niklaas vrouwen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws