Alvarado danst door het modderbad van Niel en wint imponerend in eerste Van Empel-loze week Veldrijden
Veldrijden

Alvarado danst door het modderbad van Niel en wint imponerend in eerste Van Empel-loze week

Alvarado danst door het modderbad van Niel en wint imponerend in eerste Van Empel-loze week

Ceylin del Carmen Alvarado heeft op overtuigende wijze de Superprestige-cross in Niel gewonnen. In een waanzinnig modderfestijn, waarin we dames tot aan de knieën in de blupsie zagen verdwijnen, bleef de renster van Alpecin-Deceuninck fier overeind.

Alvarado won dit jaar alleen in Ruddervoorde, de enige cross waar ze Fem van Empel niet tegenkwam. De kopvrouw van Jumbo-Visma geniet momenteel van twee weken vrijaf en dus ging Alvarado zaterdag als topfavoriete van start. Ze was duidelijk niet van plan om zich de kaas van het brood te laten eten en was na één ronde al vertrokken. In de diepe en loodzware modderstroken danste ze door het water, met Aniek van Alphen, Annemarie Worst en Marie Schreiber die al op grote achterstand op plaatsen twee, drie en vier doorkwamen.

De nog altijd maar 25-jarige Alvarado diepte haar voorsprong in de rondes erna alleen maar verder uit. Ze reed uiterst geconcentreerd rond en kon duidelijk meer power kwijt in het modderrondje dan haar rivalen. Bij het ingaan van rondje drie was het verschil naar Worst en Van Alphen al een minuut! Manon Bakker, Denise Betsema en Sanne Cant waren op hun beurt bezig aan een knappe inhaalrace voor plek vier.

Het was al zwaar om naar te kijken, maar Alvarado hield vrijwel foutloos stand en kon voor de tweede keer dit seizoen juichen. Van Alphen reed uiteindelijk naar plek twee en Worst werd derde. Bakker en Cant completeerden de top vijf, ook omdat Schreiber ontzettend hard onderuit ging in de slotronde. Zij werd uiteindelijk op karakter nog zevende.

Uitslag Superprestige Niel 2023 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws