Alvarado Europees kampioene na machtig gevecht met Worst in Rosmalen Veldrijden
Veldrijden

Alvarado Europees kampioene na machtig gevecht met Worst in Rosmalen

Alvarado Europees kampioene na machtig gevecht met Worst in Rosmalen

Ceylin del Carmen Alvarado heeft na de wereldtitel in het vorige seizoen ook de Europese titel gegrepen in het huidige. De Nederlandse bleek na een felle strijd de beste in Rosmalen. Annemarie Worst en Lucinda Brand werden tweede en derde.

Eva Lechner, de Italiaanse, dook als een Ferrari de eerste bocht in maar moest vervolgens toegeven dat ze eerder een Fiat-motor had. De Nederlandse dames Worst en Alvarado namen snel over, de aangekondigde kroniek van de Hollandse suprematie liet niet lang op zich wachten.

Alvarado en Worst rijden weg, Brand komt erbij

Al in de tweede ronde werd het duidelijk dat het een tweestrijd zou worden tussen Worst en Alvardo, de twee topfavorieten op voorhand. Desondanks bleven Betsema en Brand nog aardig in de buurt en bij het ingaan van de vierde ronde bleek dat Brand gevallen was en daardoor op achterstand was geraakt.

Brand zette de diesel aan en achterhaalde knap Alvarado en Worst, alvorens het een driestrijd werd tussen de drie Nederlanders in de slotronde. Iedereen gaf wel een keer gas, iedereen wilde wel een keer voor de winst gaan. In de zandbak ging Brand, op het bruggetje ging Alvarado. Worst had het van de drie ogenschijnlijk het lastigst.

Worst versus Alvarado in absolute finale

Richting de absolute finale van de race sloeg Alvarado haar slag. De wereldkampioene gaf gas op de bruggetjes en Worst was plots de enig overgebleven uitdaagster. Brand moest in het zand en de technische fase de andere twee laten gaan. Worst kwam heel knap terug aan het wiel van Alvarado.

Het was een schitterend gevecht, met Alvarado die weer een gaatje nam na een foutje van Worst, die op haar beurt weer knap terugvocht. Het kwam aan op de laatste honderden meters, waarin Alvarado uiteindelijk als eerste de laatste bocht nam en daardoor niet meer werd achterhaald in de sprint. (foto: screenshot Eurosport)

Uitslag EK veldrijden vrouwen 2020

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Annemarie Worst ''
3. Lucinda Brand +0.22
4. Denise Betsema +0.55
5. Perrine Clauzel +1.13
6. Eva Lechner +1.18
7. Sanne Cant +1.20
8. Yara Kastelijn +1.41
9. Alicia Franck +1.48
10. Ellen Van Loy +1.59

Lees het EK Veldrijden voor vrouwen terug in onze liveblog


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws