Brennauer klopt Van Vleuten en co in tijdrit Madrid Challenge, Wiebes leider af Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Brennauer klopt Van Vleuten en co in tijdrit Madrid Challenge, Wiebes leider af

Brennauer klopt Van Vleuten en co in tijdrit Madrid Challenge, Wiebes leider af

De tijdrit in de CERATIZIT Madrid Challenge is een prooi geworden voor Lisa Brennauer. De Duitse werkte de negen kilometer sneller af dan Elisa Longo Borghini, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten en pakte warempel de leiderstrui over van Lorena Wiebes, die elfde werd.

Janneke Ensing was de eerste die een duidelijke richttijd neerzette, de renster van Mitchelton-Scott klokte af in 13:35 minuten. Deze notering bleef echter niet lang staan, daar Mieke Kröger er even later maar liefst 34 seconden onderdook. Vlak daarna begon het te regenen rondom de Spaanse hoofdstad, wat een groot voordeel kon betekenen voor de vroeg gestarte renners. Gelukkig verdween de regen snel weer.

De jonge Maaike Boogard nestelde zich nochtans knap achter Kröger in de virtuele rankschikking, terwijl Leah Kirchmann van Sunweb de tijd van de Duitse zelfs wist te verbeteren! Sterk van de ploeggenote van leidster Wiebes, die als laatste mocht vertrekken.

Van Vleuten en Van Dijk moeten meerdere erkennen

De eerste van de toppers die onder de tijd van Kirchmann dook was Longo Borghini. Vlak daarna was het de beurt aan Van Vleuten, de Europees kampioene kon haar rivale echter niet van plek één afstoten. De tweede plek was het maximale voor de Nederlandse op dat moment. Een andere Nederlandse, tijdritkanon Van Dijk, kon de toptijd van Longo Borghini eveneens niet verbeteren. De tijdrijdster zette zich tussen Longo Borghini en Van Vleuten.

Brennauer, vorig jaar winnaar hier, zette vervolgens de nieuwe richttijd neer. De sterke Duitse knalde een seconde van de tijd van Longo Borghini af en stevende op die manier af op ritwinst. Wiebes moest binnen de tien seconden van Brennauer finishen om haar leiderstrui te behouden, maar slaagde niet in die opzet. Ze finishte op 28 seconden. (foto: Instagram Lisa Brennauer)

Uitslag etappe 2 Madrid Challenge 2020

1. Lisa Brennauer
2. Elisa Longo Borghini + 0.01
3. Ellen van Dijk + 0.04
4. Annemiek van Vleuten + 0.08
5. Leah Kirchmann + 0.14
6. Sarah Roy + 0.18
7. Mieke Kröger + 0.21
8. Alice Barnes + 0.25
9. Maaike Boogaard + 0.26
10. Hannah Ludwig + 0.28

Klassement na etappe 2 Madrid Challenge 2020 

1. Lisa Brennauer
2. Elisa Longo Borghini + 0.10
3. Ellen van Dijk + 0.13
4. Annemiek van Vleuten + 0.17
5. Lorena Wiebes + 0.18
6. Leah Kirchmann + 0.23
7. Sarah Roy + 0.27
8. Mieke Kröger + 0.30
9. Alice Barnes + 0.33
10. Maaike Boogaard + 0.35

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws