Alvarado na zege in Heusden-Zolder: 'Had geen andere keuze dan in mijn eentje doorrijden' Veldrijden
Veldrijden

Alvarado na zege in Heusden-Zolder: 'Had geen andere keuze dan in mijn eentje doorrijden'

Alvarado na zege in Heusden-Zolder: 'Had geen andere keuze dan in mijn eentje doorrijden'

Ceylin del Carmen Alvarado heeft op straffe wijze de Superprestige van Heusden-Zolder op haar naam geschreven. De renster van Alpecin-Deceuninck posteerde zichzelf constant voorin de groep en kon iets na half koers de definitieve slag slaan. Ze kwam solo over de streep na vijf ronden wedstrijd.

Ondanks dat het voor de bühne leek alsof Alvarado vanaf de start al goed reed, gaf ze in het flashinterview aan dat ze stiekem echt in de wedstrijd moest geraken. 'De eerste twee rondes waren voor mij best lastig. Bij elke bocht waren er steeds meiden die er nog net even voor probeerden te piepen, waardoor ik later een gat moest dichten. Toen de gaten tussen de rensters uiteindelijk wat groter waren en ik zelf het tempo kon bepalen ging het beter en beter. Tot ik aan het einde als sterkste alleen overbleef.'

Voor die laatste schifting, reed de uiteindelijke winnares in een groepje van vijf. Inge van der Heijden kon het langst mee met Alvarado. 'Ik denk dat ik zeker met haar naar de streep had kunnen rijden', zegt de Nederlandse. 'Ik wilde ook graag met haar samenwerken want zij was ook erg sterk... de sterksten waarschijnlijk zelfs. Toen ze toch moest lossen, had ik alleen geen andere keuze meer dan om in mijn eentje door te rijden tot de streep.'

Alvarado wil goede vorm doortrekken tot de kampioenschappen

Het is de eerste wedstrijd voor Alvarado sinds haar ingelaste trainingskamp. 'Ik had geen idee hoe ik precies uit die stage zou komen, dus deze winst betekent heel veel voor me. Het is erg fijn dat ik op zo'n snelle ronde meteen de progressie zie. Ik voel dat ik in het seizoen groei en ik denk sterker te zijn dan voor mijn pauze. Hopelijk kan ik mijn goede vorm doortrekken tot de kampioenschapsperiode.' Het WK veldrijden voor elite dames vindt op zaterdag 4 februari plaats in Hoogerheide.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws