Alvarado heerst van start tot finish in Heusden-Zolder; Betsema slechts vijfde Veldrijden
Veldrijden

Alvarado heerst van start tot finish in Heusden-Zolder; Betsema slechts vijfde

Alvarado heerst van start tot finish in Heusden-Zolder; Betsema slechts vijfde

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Superprestigecross in Heusden-Zolder op haar naam geschreven. De Nederlandse crossster deed zo goede zaken in het klassement, aangezien haar directe rivaal Denise Betsema pas op plek vijf eindigde. Inge van der Heijden en Lucinda Brand vervolledigden het podium.

Alvarado pakte meteen de kopstart in Heusden-Zolder, met Silvia Persico en Betsema die vlot meeschoven met de Nederlandse. Al vlug in de eerste ronde pakte het trio een gaatje op de achtervolgers. Lucinda Brand had haar start enigszins gemist en was op achtervolgen aangewezen.

Groep van vijf pakt wat voorsprong

Naar mate de eerste ronde vorderde kwamen er een paar rensters terug bij het leidende trio. Brand en Inge van der Heijden kregen het voor elkaar om aan te sluiten en dit kwintet zou de volgende rondes de forcing voeren. Op het snelle parcours bleven ze tot iets na half koers bij elkaar, maar toen begonnen de rensters een voor een foutjes te maken.

Alvarado profiteerde van zo'n typisch foutje achter haar. Ze trok hard door en kreeg enkel Van der Heijden met zich mee. Betsema, die rekening moest houden met het algemeen klassement, reed in derde positie en keek om. Zij hoopte op een overname van Persico, maar die schudde haar hoofd. De Italiaanse koerste slim, maar leek ook de krachten te missen om terug te keren.

Alvarado krijgt een gat en trekt hard door

Alvarado had door hoe de vork in de steel stak en bleef volle bak doortrekken. Van der Heijden, die in tegenstelling tot Alvarado wel gekoerst had in Gavere op Tweede Kerstdag, kwam onder druk te staan. De renster van Alpecin-Deceuninck opende een klein gaatje in de vierde ronde en zag dat als het geschikte moment om te blijven geven.

Eén seconde werd twee seconden. Twee seconden werd drie seconden. De renster van 777 verloor stukje bij beetje meer tijd en kwam in de laatste ronde zelfs onder druk van Brand. De renster van Baloise Trek Lions had in de laatste ronde namelijk enorm versneld en zette Persico en Betsema onder druk voor plek drie. Alvarado was ondertussen buiten schot.

En zo geschiedde, Alvarado draaide als eerste de laatste asfaltstrook op en kon daardoor haar handen in de lucht steken. Van der Heijden hield knap stand en wist de tweede plek te bemachtigen, met een derde plek voor Brand. Persico eindigde als vierde en Betsema, de klassementsleider, finishte op plek vijf.

UItslag Superprestige Heusden-Zolder 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws