'Belachelijke' cross in Maasmechelen staat weer op de kalender, Iserbyt doet ondanks kritiek 'gewoon' mee Veldrijden
Veldrijden

'Belachelijke' cross in Maasmechelen staat weer op de kalender, Iserbyt doet ondanks kritiek 'gewoon' mee

'Belachelijke' cross in Maasmechelen staat weer op de kalender, Iserbyt doet ondanks kritiek 'gewoon' mee

Zondag wordt de tweede manche van het Wereldbekerklassement verreden. Net als vorig jaar zal deze plaatsvinden in het Limburgse Maasmechelen. Vorig jaar was er veel kritiek op het parcours, en sommige renners dreigden dit jaar helemaal niet meer te komen. De organisatie kon niet anders dan 'met de feedback aan de slag te gaan.'

Vorig jaar lag het parcours volgens de renners bezaaid met stenen. Met name Eli Iserbyt vond dit schandalig en sprak harde woorden over de cross: 'Dit was gewoon belachelijk. Ik kom misschien volgend jaar helemaal niet meer terug naar Maasmechelen. Dit parcours is wereldbekercross onwaardig.' Desondanks lukte het de Belg wel om op het podium te komen in Maasmechelen, maar door een val deed hij nooit mee voor de overwinning.

Iserbyt doet zondag 'gewoon' mee in Maasmechelen

Parcoursbouwer Chris Mannaerts geeft bij Het Nieuwsblad aan dat hij aan de slag is gegaan met de kritiek van Iserbyt. 'We hebben zeker rekening gehouden met de feedback van de renners. Al hadden we het parcours ook zonder die kritiek onder handen genomen. Vorig jaar hebben we in minder dan twee maanden die cross moeten organiseren. Ook al werd het een succes, is het meer dan normaal dat je bijstuurt voor een volgende cross. Deze keer zijn we al sinds april bezig met het parcours. Er was dus meer ruimte om tot een omloop te komen die voor iedereen aanvaardbaar is.' Iserbyt staat zondag daarom 'gewoon' weer aan de start in Maasmechelen.

Mannaerts geeft verder aan dat het parcours flink is veranderd. 'Het evenemententerrein is om te beginnen opnieuw aangelegd. Daardoor is een deel van het parcours nu voorzien van een gravelachtige ondergrond. Die is sneller en minder hobbelig. De zwaarste afdaling is uit het parcours gehaald. Daar was misschien wel het meeste kritiek op omdat er losse stenen lagen. Bovendien zijn er al een viertal vrijwilligers dagen in de weer om losse stenen en stukken boomstronk aan de kant te leggen zodat het risico op lekke banden beperkt blijft.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws