Bentveld strijdt voor thuispubliek om zilver en brons met lokale favoriete: 'Het was kippenvel, hoor' Veldrijden
Veldrijden

Bentveld strijdt voor thuispubliek om zilver en brons met lokale favoriete: 'Het was kippenvel, hoor'

Bentveld strijdt voor thuispubliek om zilver en brons met lokale favoriete: 'Het was kippenvel, hoor'

Leonie Bentveld zorgde zondag voor een nieuwe Nederlandse medaille door als derde te eindigen bij het WK veldrijden voor beloften dames. De Friezin, nog altijd maar tweedejaars belofte, was zeer te spreken over haar wedstrijd in Tsjechië. Daarin streed ze lange tijd met lokale heldin Krystina Zemanova om de zilveren plak.

'Het ging wel goed. Ik reed denk ik een nagenoeg perfecte wedstrijd en voelde me erg sterk, maar in de laatste ronde moest ik het op de kracht laten gaan voor de tweede plek. Maar ik ben wel heel tevreden', liet Bentveld goed een halfuur na haar wedstrijd weten.

'Krystina is natuurlijk een jaar ouder en dat kun je in zo'n laatste ronde meestal toch wel merken, dus ik dacht haar in die ronde daarvoor onder druk te zetten', verwoordde ze haar tactiek. 'Dan lukte het misschien nog wel, maar voor thuispubliek reed ze uiteindelijk goed. Het was een mooie strijd, dus dan kan ik uiteindelijk ook tevreden zijn met plek drie', aldus Bentveld.

De genoot ook heel erg van de sfeer in Tábor, juist door het feit dat ze met een Tsjechische om de zege kon strijden. 'Het was kippenvel, hoor. Tussen het afzien door heb ik nog wel wat kunnen genieten. Het was echt vet om hier te crossen en het publiek was top. Ik merkte ook veel Nederlandse fans op, dus dat was helemaal top', aldus Bentveld.

Bentveld kijkt terug op heel mooi veldritseizoen

Als wereldbekerwinnares mag ze sowieso terugkijken op een heel mooi jaar. 'Het besef kwam nu, wat er allemaal is gebeurd. Deze week heb ik heel relaxed naar het WK toegeleefd en nog wat kunnen nagenieten van die Wereldbeker, daardoor stond ik hier ook lekker aan de start. De beloftenperiode is een tijdspanne van vier jaar en als je dan zo'n battle kan leveren, dan is dat alleen maar mooi.'

'Vorig jaar had ik dit zeker niet verwacht', concludeert ze. 'Neem zo'n Zonhoven, daar werd ik nu zevende, maar vorig jaar werd ik daar nog gewoon op een ronde gereden en uit koers gehaald. Dan besef je dat je goed bezig bent.'

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws