Worteltaart hielp Pieterse er weer bovenop: 'Als je niet compleet leeg bent, heb je het niet goed gedaan' Veldrijden
Veldrijden

Worteltaart hielp Pieterse er weer bovenop: 'Als je niet compleet leeg bent, heb je het niet goed gedaan'

Worteltaart hielp Pieterse er weer bovenop: 'Als je niet compleet leeg bent, heb je het niet goed gedaan'

Puck Pieterse eindigde zaterdag als derde op het WK veldrijden in Tábor. De Nederlandse kampte vorige week met wat ziekteproblemen en mocht met die achtergrond dus zeker trots zijn op haar podiumplek, maar toch overheerste de teleurstelling bij de dame van Fenix-Deceuninck.

Na afloop van de race had Pieterse het wel even zwaar. De Nederlandse nam in de mixed zone even een momentje voor haarzelf om uit te puffen en ging na een middag ploeteren door de Tsjechische modder in de perszaal - waar ze ook nog een persconferentie moest houden - naarstig op zoek naar wat suikers om te eten.

Worteltaartjes zorgden voor uitkomst, dus de logische eerste vraag van In de Leiderstrui was: Puck, hoe is het nu? 'Dit worteltaartje heeft me geholpen met het herstel. Als je niet compleet leeg over de finish komt, dan heb je het niet goed gedaan', antwoordde ze in één tekende zin voor haar strijdlust.

'Het was een lastige wedstrijd', zei ze over het WK in Tábor. 'Vanaf het begin werden er verschillen gemaakt en die werden alleen maar groter, dus het was een eerlijke koers. Het was lastig om gefocust te blijven en oprecht te blijven.' Pieterse leek lange tijd op weg naar plek twee, maar moest in de laatste rondes alsnog diesel Lucinda Brand voor haar dulden.

Die zag Pieterse op een gegeven moment moeite hebben. ‘Puck was in het begin sterker, maar het gat bleef best lang hetzelfde. Toen had ze ineens een stuk minder stuk en toen dacht ik: nu moet ik die tik uitdelen. Het was een mooi, maar kort duel. Het was een veeleisende dag. Veldrijden is altijd zwaar, maar dit was een heel lastig parcours. Ik heb meer moeten rennen dan normaal in Tábor', concludeerde Brand.

brand van empel pieterse

Pieterse wil niet aan 'als, als' denken: 'Zullen we nooit weten'

Na haar ziekte van vorige week had er meer ingezeten voor Pieterse, was de algemene conclusie in de perszaal na afloop. Pieterse is echter een dame die niet van de 'als, als'-theorie is en maakte dus ook vakkundig gehakt van die conclusies. ‘We zullen het nooit weten. Ik heb goed kunnen trainen, dus ik weet niet hoeveel effect het heeft gehad. Ik ben blij dat ik op het podium ben geëindigd na zo’n week, maar ik hoopte om te winnen hier', sprak de sportvrouw.

Uiteindelijk moest ze dus de duimen leggen voor Brand, die na afloop toegaf dat ze ook geen al te makkelijke week achter de rug had. 'De aanloop naar het WK was bijna ook weer een down. Vorig weekeinde was ik supergoed, maar deze week had ik een klein dipje. Gelukkig kon ik daar snel overheen komen en voelde ik mij nu weer prima. Maandag was ik niet fit, maar gelukkig trok dat snel weg na wat rustigere dagen.’

Dat bleek uiteindelijk genoeg om haar landgenote af te houden in de strijd om plek twee. 'In de laatste ronde had ik wel door dat er niet heel veel meer inzat, maar ik heb wel de hele wedstrijd doorgekoerst', aldus Pieterse, die dat deels voor het publiek deed. 'Het was mooi om hier rond te rijden. Tsjechische fans zijn altijd erg luid en erg goed in het aanmoedigen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws