Wonderkind Backstedt wervelt naar beloftentitel op WK (met tijd die haar bij elites vlakbij podium had gebracht) Veldrijden
Veldrijden

Wonderkind Backstedt wervelt naar beloftentitel op WK (met tijd die haar bij elites vlakbij podium had gebracht)

Wonderkind Backstedt wervelt naar beloftentitel op WK (met tijd die haar bij elites vlakbij podium had gebracht)

Zoë Backstedt heeft met grote overmacht de wereldtitel gegrepen bij de beloften vrouwen. De Britse was vanuit het vertrek eigenlijk al weg en reed net als Fem van Empel op zaterdag indrukwekkend ver weg bij de rest. Daarmee heeft Backstedt nu na de junioren wereld- en EK-titel ook beide titels veroverd bij de beloften-categorie.

Zoals gezegd was Backstedt vanuit de start vertrokken, al sputterde Marie Schreiber met een vinnig vertrek nog wel tegen. Leonie Bentveld was ook bij de pinken, maar toen de eerste zware stroken zich aandienden, sloeg Backstedt een gat. Schreiber zakte door onbekende redenen plots wat weg en het waren Kristýna Zemanová en Bentveld die op plekken twee en drie doorkwamen. Na de eerste ronde groeide het gat bizar snel naar een halve minuut.

Backstedt reed op elite-niveau, getuige haar rondetijden die overeen kwamen met Lucinda Brand, die een dag eerder bij de elite zilver had gepakt. Het was dus niet zo gek dat ze in de derde ronde al was uitgelopen naar een minuut voorsprong op Bentveld en Zemanová. Schreiber had een tweede adem gevonden en reed in vierde positie, vlak voor Lauren Molengraaf.

Backstedt kiest voor juichen boven strakke eindtijd

In de slotronde werd het nog interessant op twee gebieden: welke eindtijd ging Backstedt noteren, ten opzichte van de elite-vrouwen op zaterdag? En wie verdeelden het zilver en brons? Bentveld en Zemanová gaven elkaar niets toe. Ook de strijd om plek vier was nog boeiend, met Schreiber die na een knappe eindspurt plots rekening moest houden met Isabella Holmgren.

De strijd om het zilver werd glansrijk beslist in het voordeel van Zemanová, die een uitstekende slotronde kende, aangemoedigd door het Tsjechische publiek in Tábor. Bentveld moest daardoor tevreden zijn met brons. De winst ging naar Backstedt, die in de laatste twee rondes niet alles meer hoefde te geven en daardoor een elite-eindtijd voor het podium links liet liggen. Met 48.24 was ze een dag eerder als vierde geëindigd, met zicht op meer...

Zemanová werd tweede voor eigen publiek, Bentveld was tevreden met brons. Holmgren stoomde met een razendsnelle rondetijd nog naar plek vier, voor de teleurgestelde nummer vijf Schreiber. Molengraaf werd zevende.

Uitslag WK veldrijden 2024 - beloften vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws