Betsema heeft nog last van gevolgen trainingscrash en stelt eerste cross uit: 'Het was een flinke klap' Veldrijden
Veldrijden

Betsema heeft nog last van gevolgen trainingscrash en stelt eerste cross uit: 'Het was een flinke klap'

Betsema heeft nog last van gevolgen trainingscrash en stelt eerste cross uit: 'Het was een flinke klap'

Denise Betsema heeft de officiële start van haar veldritseizoen moeten uitstellen. De 30-jarige dame uit Texel, die op sociale media ook wel bekendstaat als 'Deniesoverseas', heeft nog te veel last van de gevolgen van een valpartij op training, zo'n twee maanden geleden. Dat meldt CyclingOnline.

Betsema, die ook aanstaande veldritwinter weer de kleuren van Pauwels Sauzen-Bingoal vertegenwoordigt, ging naar verluidt bijzonder hard tegen het asfalt toen ze aan het trainen was op Texel. 'Het was een flinke klap. Breuken liep ik gelukkig niet op, wel kneuzingen en open wonden die moesten gehecht worden. Mijn been bleef zo lang opgezet dat ik drie weken training moest schrappen. Dat zette me verschillende stappen terug in mijn voorbereiding', beschrijft ze haar verwondingen en de bijbehorende consequenties.

Betsema rijdt haar eerste crosswedstrijd in Oisterwijk

De zandspecialiste is al wel weer aan het trainen, maar wil het liefst nog even wachten met haar terugkeer in koers. Die zou eigenlijk in het weekend van 8 oktober plaatsvinden, bij de Exact Cross van Beringen. 'Gelukkig begint het veldritseizoen dit jaar wat later. Zo heb ik iets meer tijd gehad om me voor te bereiden. Momenteel speelt de pijn nog steeds een beetje op na mijn trainingen. Maar zodra ik terugkeer in competitie, hoop ik dat weer aan honderd procent te kunnen doen. Ik wil direct weer goed aan de start staan', duidt Betsema.

'Een wereldbekermanche missen, is jammer', vervolgt ze haar verhaal bij het Nederlandse wielerplatform. 'Maar door de lange reis naar de VS te schrappen, win ik extra trainingsdagen. In het weekend van Waterloo rijd ik in eigen land wel in het Nederlandse Oisterwijk. Een goeie test voor het materiaal en voor mijn lichaam, een week voor ik in Overijse mijn eerste grote cross rijd.' Afgelopen veldritseizoen was Betsema bijzonder constant. Ze finishte als zesde in het Wereldbekerklassement, als derde in de Superprestige en als vierde in de X2O Trofee. De sympathieke renster wist ook meermaals te winnen, onder meer in Zonnebeke.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws