Betsema voert 'onewomanshow' op in Zonnebeke, Norbert-Riberolle finisht op ruime achterstand als tweede Veldrijden
Veldrijden

Betsema voert 'onewomanshow' op in Zonnebeke, Norbert-Riberolle finisht op ruime achterstand als tweede

Betsema voert 'onewomanshow' op in Zonnebeke, Norbert-Riberolle finisht op ruime achterstand als tweede

Denise Betsema heeft de Exact Cross van Zonnebeke op haar naam geschreven. Op het modderige parcours stond er geen maat op de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal, die haar favorietenrol meer dan waar maakte. Marion Norbert-Riberolle werd tweede, de Amerikaanse Austin Killips derde.

Het parcours, gelegen in de schaduw van het kasteel van Zonnebeke, lag er slechter bij dan normaal. Hier en daar had de regen namelijk voor flinke modderpoelen gezorgd. Van een echt zware cross kon men echter niet spreken. Het veldritpeloton kreeg namelijk een omloop met veel lange stroken zonder al te veel bochten aangeboden. Toch moesten sommige stroken niet onderschat worden, getuige beelden op Twitter die de kijker bevestigden dat een ongeluk in een klein hoekje zit.

Verslag loopt verder onder de tweet.

Topfavorieten Betsema en Norbert-Riberolle goed van start

Betsema en Norbert-Riberolle, de twee dames die in het kwalitatief gedecimeerde deelnemersveld de topfavorieten bij uitstek waren, pakten direct de kopstart. De rest van het pak volgde nog eventjes, maar Betsema had weinig zin in een amicaal groepsritje en trok direct stevig door. Enkel Norbert-Riberolle, die op het BK veldrijden tweede werd achter Sanne Cant, kon de Texelse bijbenen. Ook de Waalse moest echter al vrij snel in de eerste ronde een gaatje van circa tien meter laten op haar Nederlandse concurrente, die duidelijk haar zinnen had gezet op de West-Vlaamse cross.

Norbert-Riberolle kraaide daags na het BK in Lokeren nog victorie in de cross van Otegem. Het zag er bij het ingaan van de tweede ronde echter niet naar uit dat de Waalse haar zegereeks kon voortzetten, daar het verschil met de 29-jarige Betsema al achttien seconden bedroeg. Deze voorsprong leek langzaam maar zeker steeds groter te worden.

Verslag loopt verder onder de tweet.

Ontketende Betsema heerst en verdeelt in Zonnebeke

Het begon er steeds meer op te lijken dat we te maken kregen met een 'onewomanshow'. Halfweg cross was het verschil immers al opgelopen tot meer dan een halve minuut. Norbert-Riberolle, ploeggenote van Laurens Sweeck bij de Crélan-Fristads-formatie, leek op haar beurt ook zo goed als zeker beslag te hebben gelegd op plek twee.

Betsema beging in het vervolg van de cross geen fout en soleerde vrijuit af op de overwinning. Zoals het koersverloop al deed vermoeden, finishte Norbert-Riberolle als tweede. De strijd om de derde plaats was eigenlijk de spannendste. De Amerikaanse Killips vocht samen met de Belgische Jana Dobbelaere om het laatste podiumplekje. Deze tweestrijd werd uiteindelijk beslecht in het voordeel van Kilips, waardoor Dobbelaere buiten het podium viel.

Uitslag Exact Cross Zonnebeke 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws