Betsema pakt eerste veldrit van het seizoen in Ethias Cross Lokeren Veldrijden
Veldrijden

Betsema pakt eerste veldrit van het seizoen in Ethias Cross Lokeren

Betsema pakt eerste veldrit van het seizoen in Ethias Cross Lokeren

Denise Betsema heeft de seizoensouverture van het veldrijden op haar naam geschreven. De Texelse hield Aniek van Alphen en Fem van Empel af in de Ethias Cross in Lokeren.

Manon Bakker en Yara Kastelijn kenden een matige start in Lokeren en begonnen het seizoen dus letterlijk en figuurlijk met achterstand. Wie wel goed weg was, was Betsema. Daar staat de Texelse natuurlijk ook om bekend; Van Alphen, Van Empel en Inge van der Heijden slopen mee in haar spoor.

Van Empel was niet bang en pakte een klein gaatje, waarmee ze Van der Heijden de fout indrukte, die ten val kwam. Dit zorgde ervoor dat de jongeling direct vijf seconden voorgift had, bij het ingaan van de vierde van in totaal zes rondes. Van Alpen en Betsema kraakten echter niet en naderden de ex-voetbalster weer.

Nederlandse dames domineren ook in opening 2021/2022

Betsema dichtte het laatste gaatje naar Van Empel, met Van Alpen in haar spoor. Die gebruikte haar kracht, het over de balkjes springen, om een versnelling te plaatsen. Betsema counterde redelijk gemakkelijk en het duurde niet lang voordat zij haar versnelling plaatste, maar het achterlaten van haar twee opponentes bleek teveel gevraagd.

Ondanks een foutje van Betsema doken ze met drie de slotronde in, waarin de drie dames aan elkaar gewaagd waren. In de laatste technische stroken bewees Betsema de betere te zijn van de twee concurrentes.

Uitslag Ethias Cross Lokeren vrouwen 2021

1. Denise Betsema
2. Fem van Empel
3. Aniek van Alpen
4. Yara Kastelijn
5. Inge van der Heijden


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws