Andermaal Belgisch feest in Tour of Britain: Lampaert wint rit zeven uit kopgroep Wielrennen
Wielrennen

Andermaal Belgisch feest in Tour of Britain: Lampaert wint rit zeven uit kopgroep

Andermaal Belgisch feest in Tour of Britain: Lampaert wint rit zeven uit kopgroep

Yves Lampaert heeft de voorlaatste rit van de Tour of Britain weten te winnen. De renner van Deceuninck-Quick-Step was de beste van een sterke kopgroep die in het begin van de etappe een vrijgeleide kreeg.

Net als vrijdag ging het vormen van een kopgroep in de Tour of Britain niet zonder slag of stoot. Met de kleine ploegen en het heuvelachtige parcours was het zaak om mee te zijn, ook voor de grote ploegen, omdat er anders een lange dag achtervolgen op de planning zou staan.

Zo dachten ook de teams van Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick-Step erover: Pascal Eenkhoorn, Yves Lampaert en Davide Ballerini schoven mee in de ontsnapping van de dag met Matteo Jorgenson (Movistar), Matthew Gibson (Ribble) en Christopher Blevins (Trinity). Die eerste vier zijn WorldTour-namen waar ze in de Tour al een heel grote kluif aan hebben, laat staan in de Tour of Britain.

Desondanks liet INEOS Grenadiers de voorsprong oplopen tot negen minuten, waardoor Jorgenson (op vijf minuten van Hayter), Lampaert (zes minuten) en Eenkhoorn (zeven minuten) virtueel over de Brit heen sprongen; een zeer interessante situatie dus.

INEOS controleert, maar niet te veel; strijd in kopgroep

Richie Porte en Ouwain Doull zorgden er namens INEOS Grenadiers wel voor dat de voorgift wat terugnam, maar de mannen van Hayter maakten zich niet al te druk over de ritzege. Alpecin-Fenix deed dat wel, zij draaiden op 35 kilometer van de finish de gashendel open, terwijl de voorsprong van de mannen vooraan toen toch nog 5.30 minuut was. Logischerwijs kwamen zij ook niet meer in de buurt van de elite-kopgroep.

Jorgenson was de eerste die het probeerde vooraan, maar Deceuninck wenste niemand te laten rijden. Even later probeerde de Amerikaan het weer, maar wederom zat Lampaert op het wiel. Uiteindelijk keken Eenkhoorn en Ballerini elkaar het wit uit de ogen, waardoor de overige drie om de zege konden sprinten. Lampaert bleek daarin de betere van zijn twee vluchtgenoten.

Uitslag & klassement Tour of Britain etappe 7 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws