Betsema vliegt naar winst in Superprestige-cross Ruddervoorde; Brand kent off-day Veldrijden
Veldrijden

Betsema vliegt naar winst in Superprestige-cross Ruddervoorde; Brand kent off-day

Betsema vliegt naar winst in Superprestige-cross Ruddervoorde; Brand kent off-day

Denise Betsema heeft op overtuigende wijze de Superprestige-wedstrijd in Ruddervoorde op haar naam geschreven. De renster van Bingoal-Pauwels Sauzen nam in de vierde ronde afstand van de concurrentie en stond haar leiderspositie niet meer af.

Het was Sanne Cant in haar Belgische kampioenentrui die de start voor haar rekening nam, terwijl topfavoriete Lucinda Brand ietwat weg werd gedrukt. Inge van der Heijden en Betsema voegden zich aan het eind van de eerste ronde bij Cant, terwijl Brand, Annemarie Worst en Zoe Bäckstedt wat terugvielen door een foutje van Worst.

Betsema besloot niet te wachten en nam het heft in handen in de tweede ronde, waardoor Cant gelost werd. De terugkeer van Brand liet ondertussen ook langer op zich wachten dan gedacht; de wereldkampioene leek een off-day te hebben. Na twee rondes keek ze al tegen een achterstand van 36 seconden aan.

Betsema blijft gas geven, Brand niet opperbest

Voorin werd er uiteraard niet gewacht op Brand; Betsema en Van der Heijden hielden elkaar goed in de gaten, tot de vierde ronde. Dat was het moment voor Betsema om haar concurrente aan te vallen, en Van der Heijden had niet direct een antwoord klaar. Ondertussen nam Worst in de strijd om plek drie afstand van Cant, terwijl de moed bij Brand in de schoenen zakte na een valpartij.

Van der Heijden zakte er in de laatste rondes wat door en werd overrompeld door Worst, die op die manier de tweede plaats in deze wedstrijd op kon eisen ten koste van haar ploeggenote. Ze snoepte zelfs weer wat secondjes van de voorsprong af, maar een valpartij maakte een definitief einde aan de opmars van Worst: winst voor Betsema dus, die ook de leiding in het klassement overpakt van Brand.

Uitslag Superprestige vrouwen 2021

1. Denise Betsema
2. Annemarie Worst + 0.43
3. Inge van der Heijden + 0.58
4. Sanne Cant + 1.18
5. Lucinda Brand + 1.50
6. Aniek van Alphen + 2.22
7. Marion Norbert-Riberolle + 2.44
8. Manon Bakker + 2.51
9. Yara Kastelijn + 3.33
10. Zoe Backstedt + 4.09


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws