Iserbyt wint eerste manche van Superprestige na zinderende finale, Van der Haar derde Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt wint eerste manche van Superprestige na zinderende finale, Van der Haar derde

Iserbyt wint eerste manche van Superprestige na zinderende finale, Van der Haar derde

Eli Iserbyt heeft de Superprestige in Ruddervoorde geopend met een overwinning, na een finale die gekenmerkt werd door materiaalpech. Het zag er lang naar uit dat Lars van der Haar er met de overwinning vandoor ging. Twee lekke banden zorgden er echter voor dat de Nederlander, die de sterkste in koers leek, zijn handen niet in de lucht kon steken en genoegen moest nemen met plaats drie. Laurens Sweeck werd tweede.

Na de overwinning van Denise Betsema bij de vrouwen - waar niet alle toppers aan de start stonden -, was het bij de mannen wel volle bak. Zodoende was de start van belang: Toon Vandebosch (Alpecin-Deceuninck) maakte daar gretig gebruik van met een snelle opening.Iserbyt miste daarentegen zijn start, de topfavoriet dook op plek 25 het veld in. Ook Laurens Sweeck en Ryan Kamp kenden geen goed begin.

Vandebosch nam de hele eerste ronde voor zijn rekening met favorieten als Quinten Hermans en Lars van der Haar in zijn spoor. Die eerste nam het heft in ronde twee in handen, waarna ook Michael Vanthourenhout slim meeschoof. Overnemen deed de lange Belg niet, daar hij wist dat Iserbyt de aansluiting van voren nog moest vinden. Dit gebeurde aan het einde van ronde twee.

Van der Haar dendert van concurrentie weg

In de derde ronde nam Vanthourenhout dan toch de benen, waarmee hij direct een gat sloeg. Van der Haar zag het gevaar en besloot achter zijn concurrent van Pauwels Sauzen-Bingoal aan te gaan. In een ruk zette de Nederlander de scheve situatie recht. Hij liet zijn naaste opponent direct vrij snel achter zich, daar Vanthourenhout te kampen kreeg met een lekke band. Ondertussen werd ook Iserbyt wat teruggeslagen door materiaalpech.

De terriër van Baloise Trek Lions trok zich nergens iets van aan en fietste binnen no time een voorgift van twaalf seconden bij elkaar. Iserbyt vond het op dat moment menens worden, hij zette vanuit de achtervolgende groep op zijn eentje de achtervolging in. Door een matige passage in de zandbak moest ook hij zich echter weer in laten rekenen; de voorsprong van Van der Haar was met nog drie rondes te gaan ondertussen al opgelopen tot 25 seconden.

Twee lekke achterbanden Van der Haar gooien roet in het eten, Iserbyt kraait victorie

De riante voorsprong die Van der Haar had opgebouwd mocht echter niet baten. Ook hij kreeg te maken met een lekke achterband, tot twee maal toe zelfs. Zodoende wist Iserbyt de ontsnapte Nederlander bij te halen en uiteindelijk te passeren. Ook de kort daarachter achtervolgende Sweeck ging voorbij Van der Haar en trachtte Iserbyt in extremis nog bij te halen.

Met nog één ronde te gaan had Iserbyt een voorsprong van tien seconden op Sweeck. Laatstgenoemde zag zijn ontsnapte landgenoot van Pauwels Sauzen-Bingoal niet meer terug. Iserbyt reed foutloos naar de overwinning, zijn derde overwinning op rij in Ruddervoorde. Sweeck eindigte op twaalf seconden als tweede en Van der Haar, de beste man in koers, werd derde op een halve minuut.

Uitslag Superprestige Ruddervoorde 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws