Bizarre plottwist in laatste ronde cross van Otegem: Norbert Riberolle houdt Van Alphen achter zich Veldrijden
Veldrijden

Bizarre plottwist in laatste ronde cross van Otegem: Norbert Riberolle houdt Van Alphen achter zich

Bizarre plottwist in laatste ronde cross van Otegem: Norbert Riberolle houdt Van Alphen achter zich

Marion Norbert-Riberolle heeft de Cyclocross in Otegem weten te winnen. De Belgische ploeterde op maandag het snelste door de modder en hield Aniek van Alphen, die tot de laatste meters op kop reed, en Denise Betsema achter zich.

Vanaf de start was het Betsema die de cross in handen nam. De vrouw uit Texel, zondag nog vierde op het loodzware BK, kreeg Van Alphen en Norbert Riberolle mee in haar spoor. Die laatste raakte op een gegeven moment verstrekt in een meetlint, waardoor de twee Nederlandse dames vooraan overbleven. De Belgische liet zich echter niet zomaar weg rijden, zij kwam aan het einde van de tweede ronde terug aansluiten.

Betsema heeft het dag na NK lastig in Belgische modder

In de plakkerige modder van Otegem nam Norbert Riberolle vrij snel de forcing over, waarmee ze de andere twee stevig onder druk zette. Betsema plafonneerde als eerste, wat toch wel als een kleine verrassing gezien mocht worden. Van Alphen deed dit niet, zij zette op haar beurt zelfs de Belgische opponente onder druk in de voorlaatste ronde.

Norbert Riberolle paste bij de voorlaatste passage van de finish, waardoor Van Alphen de laatste ronde ogenschijnlijk redelijk op safe af kon werken. Bij het ingaan van de laatste rechte lijn was het echter plots Norbert Riberolle die als eerste over de finish kwam. Vijf minuten na de aankomst liet Van Alphen weten wat er precies gebeurde. 'Ik kon gewoon niet meer, ik kwam niet meer vooruit. Het was een halve ronde te lang voor mij, ik ben geklopt op mijn waarde. Het was een leuke strijd en ik had graag gewonnen, maar een tweede plek is zeker niet slecht.'

Voor Norbert-Riberolle was het een mooie opsteker na haar tweede plaats op het BK veldrijden van zondag, waar ze door pech genekt weg en Sanne Cant haar veertiende titel op rij zag winnen. 'Hier ben ik dan ook heel blij mee', liet ze weten.

Uitslag Cyclocross Otegem 2023 vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws