Sweeck grijpt daags na BK-teleurstelling wél de zege in Otegem; Vanthourenhout komt niet in stuk voor Veldrijden
Veldrijden

Sweeck grijpt daags na BK-teleurstelling wél de zege in Otegem; Vanthourenhout komt niet in stuk voor

Sweeck grijpt daags na BK-teleurstelling wél de zege in Otegem; Vanthourenhout komt niet in stuk voor

Laurens Sweeck heeft daags na het BK veldrijden revanche genomen. De coureur van Crelan-Fristads, die zondag not amused was met zijn tweede plaats en vooral de totstandkoming daarvan, reed het snelst door de modder in de Belgische veldrit.

Er was in ieder geval genoeg om na te praten in Otegem, traditiegetrouw de cross daags na het BK. Laurens Sweeck liet voor de start weten dat hij bij zijn standpunt bleef na de gebeurtenissen op zondag, terwijl BK-winnaar Michael Vanthourenhout stelde dat de opmerkingen van zijn opponent tegen de media 'er zwaar over' waren.

Na een bizarre ontknoping bij de vrouwen - waar Aniek van Alphen overduidelijk leek te gaan winnen, maar plots werd voorbijgestoken door Marion Norbert Riberolle in de laatste ronde - was het om 15.00 uur tijd voor de mannen. Daar bleven ze in de eerste ronde redelijk aan elkaar gewaagd, met onder meer Tim Merlier in zijn Soudal Quick-Step-truitje op de voorste rij. Uiteindelijk was het Joran Wyseure die als eerste een gaatje wist te pakken.

Sweeck dendert weg en pakt revanche

Zijn ploegmaat Sweeck liet dat niet zomaar gebeuren, hij dichtte het gat. Kersvers Belgisch kampioen Vanthourenhout en zijn kompaan Eli Iserbyt hadden ondertussen wat meer moeite na het zware BK van zondag, zij reden na twee rondes op zo'n vijftien seconden van de twee heren van Crelan-Fristads.

Even later pakte Sweeck de koppositie over van zijn jongere teamgenoot, terwijl Iserbyt en Vanthourenhout in de zware modder van Otegem plaatsnamen bij de eerste achtervolgers. Lang duurde dat niet voor die tweede, die in de zesde ronde de rest moest laten gaan. Dat was ook de passage waarin Sweeck definitief afstand nam van de concurrentie en ongestoord naar de zege leek te gaan rijden.

Ondertussen moest ook Iserbyt bij de achtervolgers passen, waardoor Wyseure en Gerben Kuypers allebei een prachtige podiumplaats bij konden schrijven.

Uitslag Cyclocross Otegem 2023 mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws