Blanka Kata Vas klopt Van Anrooij in loodzware moddercross in Ardooie, Van Alphen derde Veldrijden
Veldrijden

Blanka Kata Vas klopt Van Anrooij in loodzware moddercross in Ardooie, Van Alphen derde

Blanka Kata Vas klopt Van Anrooij in loodzware moddercross in Ardooie, Van Alphen derde

Blanka Kata Vas heeft de Kermiscross in Ardooie op haar naam geschreven. De 21-jarige renster uit Hongarije kwam lang niet van Shirin van Anrooij af, maar maakte uiteindelijk toch het verschil.

Op een kletsnat parcours in Ardooie begonnen de vrouwen er om 14.15 uur aan. Het zonnetje prikte erdoor, maar het parcours lag er sompig bij. De start was snel, met de hoofdrolspelers uit de finale meteen aan het front. Vas en Van Anrooij hielden in de eerste ronde nog gelijke tred, met het 18-jarige toptalent Zoë Backstedt op een klein gaatje.

In de tweede ronde zette Vas de koers al naar haar hand. De Hongaarse zette aan en zag dat Van Anrooij moest passen. Door de modder werd het een ontzettend zware cross, met grote verschillen. Behalve vooraan, want daar toonde Van Anrooij karakter en sloot ze na drie rondes terug aan in het wiel van Vas. Backstedt probeerde dat ook wel, maar kon het gaatje niet dichtrijden.

In de vierde en voorlaatste ronde was het Vas die een nieuwe aanval plaatste en opnieuw moest haar Nederlandse concurrent passen. Ze reed nu echt rap weg en had snel vijftien seconden voorgift. Die voorsprong kwam in de slotfase niet meer in gevaar. Vas mocht haar feestje vieren, met Van Anrooij netjes tweede op een halve minuut. Aniek van Alphen werd op redelijk grote afstand derde.

Uitslag Kermiscross Ardooie 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws