Blanka Vas 'blij met parcours in Ardooie', Van Anrooij 'moet nog wennen aan de interval' Veldrijden
Veldrijden

Blanka Vas 'blij met parcours in Ardooie', Van Anrooij 'moet nog wennen aan de interval'

Blanka Vas 'blij met parcours in Ardooie', Van Anrooij 'moet nog wennen aan de interval'

De 21-jarige Kata Blanka Vas uit Hongarije schreef donderdagmiddag de Kermiscross in Ardooie op haar naam. 'Het zag er misschien uit alsof deze overwinning heel gemakkelijk binnen te halen was, maar de waarheid is anders', stelt ze na afloop tegen Sporza.

Direct na de snelle start had Blanka Vas al een gaatje geslagen, samen met Shirin van Anrooij. Niet ver daarachter volgde nog het 18-jarige toptalent Zoë Backstedt. In de tweede ronde wist Blanka Vas echter al een gat te slaan met Van Anrooij. 'Van Anrooij maakte een foutje, waardoor ik plots een mooie kloof kreeg', aldus de Hongaarse.

Blanka Vas is gelukkig met technisch parcours, Van Anrooij tevreden over eerste cross

Het parcours lag er naar de smaak van Blanka Vas goed bij. 'Gelukkig was er maar één zware ploeterzone. De rest van het parcours kan je omschrijven als glibberig, maar bovenal technisch. En dat is dan wel weer in mijn voordeel', vertelt de SD Worx-renster daaromtrent.

Eerder dit seizoen wist Blanka Vas bij drie van haar vier voorbereidende veldritten aan het langste eind te trekken (drie overwinningen in Tsjechië). Bij de veldrit in het Noord-Brabantse Oisterwijk moest de Hongaarse alleen Puck Pieterse voor zich dulden en finishte zij dus als tweede.

Van Anrooij kijkt, ook tegenover Sporza, met een tevreden gevoel terug op haar veldrit in Ardooie. Het was voor de 20-jarige Zeeuwse pas haar eerste cross dit seizoen. 'Al met al een goed gevoel voor een eerste cross. Ik moet nog wennen aan de interval, ik heb ook nog niet veel crosstraining gedaan. Ik hoop dat het komend weekend in Tabor technisch wat beter is.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws