Bondscoach maakt Belgische selecties bekend voor EK veldrijden op de VAM-berg Veldrijden
Veldrijden

Bondscoach maakt Belgische selecties bekend voor EK veldrijden op de VAM-berg

Bondscoach maakt Belgische selecties bekend voor EK veldrijden op de VAM-berg

Sven Vanthourenhout heeft zijn selecties voor het EK veldrijden van 6 en 7 november bekendgemaakt. Op de Col du VAM in Drenthe probeert Eli Iserbyt zijn titel te prolongeren, waar de concurrentie voornamelijk uit eigen land komt.

In juni was Drenthe met haar VAM-berg, een voormalig vuilnisbelt, nog decors voor het NK wielrennen op de weg. Nu haalt het met het EK veldrijden weer een groot wielerevenement naar de provincie, al is de kans wat kleiner dat een Nederlander zegeviert. Vanuit Nederlands oogpunt moet Lars van der Haar opboksen tegen een zeer sterke Belgische selectie. Naast Iserbyt zijn ook grote namen als Toon Aerts, Quinten Hermans, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout van de partij. Van der Haar werd vorig jaar in Rosmalen derde achter Iserbyt en Vanthourenhout, maar wist Sweeck en Aerts voor te blijven in de strijd om het brons.

De vijf grote Belgische namen worden geflankeerd door Jens Adams, Daan Soete en Toon Vandebosch. Dat brengt het totaal op acht, waar de vrouwen slechts vier rensters mogen afvaardigen. Daar wordt er vooral gekeken naar Sanne Cant, die gezelschap krijgt van Alicia Franck, Marthe Truyen en Suzanne Verhoeven. Cant eindigde vorig jaar als zevende, waar Ceylin Del Carmen Alvarado er met de overwinning vandoor ging. Zij troefde Annemarie Worst af in de sprint, waar Lucinda Band uiteindelijk het brons pakte.

Selectie België EK veldrijden heren elite

Jens Adams
Toon Aerts
Quinten Hermans
Eli Iserbyt
Daan Soete
Laurens Sweeck
Toon Vandebosch
Michael Vanthourenhout

Selectie België EK veldrijden vrouwen elite

Sanne Cant
Alicia Franck
Marthe Truyen
Suzanne Verhoeven


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws