Brand baalt van tweede plek op NK: 'Heb tactisch gezien niet heel handig gereden' Veldrijden
Veldrijden

Brand baalt van tweede plek op NK: 'Heb tactisch gezien niet heel handig gereden'

Brand baalt van tweede plek op NK: 'Heb tactisch gezien niet heel handig gereden'

Lucinda Brand moest zondag genoegen nemen met een tweede plek op het NK veldrijden. De wereldkampioene zag Marianne Vos er met de titel vandoor gaan en stelt na afloop een 'verkeerde keuze' gemaakt te hebben wat de tactiek betreft.

Voor de microfoon van de NOS geeft Brand tekst en uitleg over haar race, die ze graag nog eens wil terugkijken. 'Ik denk dat ik tactisch gezien niet heel handig gereden heb', stelt ze. Vos demarreerde uit een groep met favorieten, waarna er niemand reageerde. 'Ik had gedacht dat er gereden ging worden en dat gebeurde niet. Dan moet je het alsnog zelf doen en dat had ik misschien eerder moeten doen', geeft Brand toe.

De renster van Baloise-Trek Lions spreekt van een 'gemiste kans'. 'Ik denk dat Marianne en ik heel erg aan elkaar gewaagd waren, aangezien ik niet dichterbij kwam en zij niet verder uitliep. Daarom baal ik er wel van. Hadden we echter met zijn tweeën gereden, dan denk ik dat het alsnog een moeilijk verhaal geworden zou zijn. De uitslag was dan wellicht niet anders geweest.'

Brand blijft koersen richting WK veldrijden

Nu richt Brand het vizier op het wereldkampioenschap in Fayetteville, waar ze op 29 januari haar titel zal gaan verdedigen. 'De vorm is goed en dat wil ik vasthouden. Ik wil daar zo fris mogelijk zijn en moet goed uitgerust blijven. Ik rijd daarom gewoon de koersen die nog op het programma staan, that's it', sluit ze af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws