Brand eert teammanager met winst in GP Sven Nys, sterke Alvarado tweede Veldrijden
Veldrijden

Brand eert teammanager met winst in GP Sven Nys, sterke Alvarado tweede

Brand eert teammanager met winst in GP Sven Nys, sterke Alvarado tweede

Lucinda Brand heeft het nieuwe jaar ingeluid met een zege in de GP Sven Nys in Baal. De wereldkampioene van Baloise-Trek Lions rekende af met een zeer sterk voor de dag komende Ceylin del Carmen Alvarado.

Het was de Canadese Maghalie Rochette die als eerste het veld indook in het modderige Baal. Fem van Empel zat direct op haar wiel, en ook andere favorieten als Brand en Worst waren goed bij de les. Betsema miste haar start wel wat, zij reed in de openingsronde op plek zeven/acht.

Aan het eind van de eerste ronde was het verrassend genoeg Alvarado die de kop pakte, met een attente Brand in haar spoor. De Nederlands kampioene kende de afgelopen weken een vormcrisis, maar liet hier in Baal weer blijk van een beter vormpeil zien.

Brand en Alvarado houden elkaar in balans

Brand en Alvarado namen samen wat afstand van de concurrentie, die op dat moment vooral uit Van Empel en Betsema van Pauwels Sauzen-Bingoal bestond. Andere vrouwen als Kata Blanka Vas en Clara Honsinger konden zich niet echt meten met de besten in de race.

Wereldkampioene Brand probeerde haar medevluchter Alvarado te lossen, maar kwam na een stuurfout onzacht in aanraking met de grond. Gelukkig zonder verdere schade, getuige een versnelling van Brand even later. Alvarado wist terug te slaan en reed op haar beurt even weg van Brand.

Na een foutje van Alvarado wist Brand een gat van vijf seconden te pakken op haar rivale, een voorsprong waar de wereldkampioene gretig gebruik van maakte. Alvarado gaf zich echter niet zo makkelijk gewonnen, ze bleef Brand onder druk zetten. In de laatste ronde nam ze zelfs de kop weer over, maar Brand bleef al lopend doorbeuken. Op die manier pakte ze enkele secondes, die genoeg bleken voor de winst.

Uitslag X2O Trofee Baal 2022 vrouwen

1. Lucinda Brand
2. Ceylin del Carmen Alvarado + 0.03
3. Denise Betsema + 0.36
4. Annemarie Worst + 1.14
5. Fem van Empel + 1.31

6. Sanne Cant + 2.08
7. Kata Blanka Vas + 2.20
8. Maghalie Rochette + 2.24
9. Clara Honsinger + 3.27
10. Katie Clouse + 3.56


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws