Brand is Vos nu wel de baas in wereldbeker: 'Ineens maakte ze een schuivertje' Veldrijden
Veldrijden

Brand is Vos nu wel de baas in wereldbeker: 'Ineens maakte ze een schuivertje'

Brand is Vos nu wel de baas in wereldbeker: 'Ineens maakte ze een schuivertje'

Lucinda Brand wist de tweede wereldbekerwedstrijd in het veldrijden te winnen. Op Amerikaanse bodem was ze de meest taaie rensters in Fayetteville, waar over een aantal maanden het wereldkampioenschap plaatsvindt. Dan hoopt ze ongetwijfeld op net zulke barre weersomstandigheden als woensdag.

Zondag werd Brand in de eerste wereldbekerwedstrijd nipt geklopt door Marianne Vos en ook nu leek het een duel tussen de twee Nederlandse rensters te worden. Al vroeg in de wedstrijd reden zij met zijn tweeën weg bij de concurrentie, waarna het wachten was wie als eerst een foutje ging maken op het modderige parcours. Brand schoof halverwege koers als eerste onderuit en was een tijd lang tot achtervolgen verplicht. In de laatste twee ronden was ze echter weer aangesloten bij Vos en nam ze het initiatief in de wedstrijd. Vos maakte vervolgens in de laatste ronde een schuiver, waarna Brand onbedreigd naar de overwinning kon fietsen. 'Een goed begin van het seizoen. Na een tweede plaats, nu eerste', zo sprak Brand met tevreden woorden in het flashinterview.

Brand is de wereldkampioene en hoopt die trui over enkele maanden te verdedigen. Dan zal ze ongetwijfeld weer te maken krijgen met Vos, die nu net wat minder taai bleek dan Brand. 'Zo zie je dat weersomstandigheden ineens de boel anders kunnen maken. Ik maakte eerst een klein schuivertje en daar profiteerde zij uiteraard van. Ik dacht toen gewoon om een vast ritme te houden en als ik sterker was, kwam ik wel weer terug en anders was Marianne gewoon sterker. Gelukkig kon ik terugkomen, maar toen moest ik van haar af komen. Ineens maakte ze een schuivertje in de afdaling en toen wist ik dat ik er vol voor moest gaan.' Brand heeft met haar overwinning tevens de leiding in het klassement om de wereldbeker genomen, waar zondag in Iowa de derde wedstrijd op het programma staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws