Brand leert een hoop bij 'Team Nys': 'Skills van de cross mee naar Roubaix' Veldrijden
Veldrijden

Brand leert een hoop bij 'Team Nys': 'Skills van de cross mee naar Roubaix'

Brand leert een hoop bij 'Team Nys': 'Skills van de cross mee naar Roubaix'

Lucinda Brand zegt een hele hoop te leren bij Baloise-Trek Lions door bij het team mee te trainen met de mannen. Vooral haar techniek is naar eigen zeggen sterk verbeterd. Ze hoopt deze nieuwe vaardigheden in het nieuwe jaar mee te nemen naar Parijs-Roubaix.

Brand is dit seizoen oppermachtig in het veld en wist al talloze keren te winnen. De Nederlandse is vooral erg content met de progressie die zij geboekt heeft op het gebied van haar techniek in het veld, zo schemert door in een interview met de NOS. Zij traint daarvoor mee met de mannentak van haar team, dat sinds 1 januari Baloise-Trek Lions heet en gerund wordt door ex-wereldkampioen Sven Nys.

'Ik doe het niet continue, want dan rijd ik mezelf over de kop', vertelt Brand in het interview. 'Het is echt een meerwaarde om achter ze aan te knallen. Ik leer veel van de lijnen, hoe ik me moet positioneren. Hoe meer ik dat doe, hoe meer het een natuur van mezelf wordt. Dat is heel belangrijk. En daarnaast is het natuurlijk een goede fysieke prikkel.'

Brand mikt op Parijs-Roubaix en Olympische Spelen

Het is geen geheim dat Brand in de januarimaand voornamelijk mikt op een topprestatie tijdens het WK in Oostende. Ze heeft de blik echter ook al een stukje verder gericht, zo wordt duidelijk. Na het crossseizoen wordt Parijs-Roubaix een van haar belangrijkste doelen: 'Daar hoop ik mijn skills uit de cross mee naartoe te nemen.' Daarna staan ook de Olympische Spelen op haar wensenlijst: 'Maar dat wordt nog moeilijk om daar bij te zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws