Brand met sprekend gemak de beste in Ethias Waaslandcross Veldrijden
Veldrijden

Brand met sprekend gemak de beste in Ethias Waaslandcross

Brand met sprekend gemak de beste in Ethias Waaslandcross

Lucinda Brand heeft in de voorlaatste veldrit van het seizoen andermaal uitgehaald. In de Ethias Waaslandcross stond er geen maat op de Europees kampioene.

Het was verrassend genoeg Marie Schreiber die als eerste het veld indook in Sint Niklaas, waar het parcours er na het hoosweer van vrijdag relatief goed bijlag. Brand kende geen beste start, evenals grote rivale Denise Betsema. Zij reden in positie zes en zeven in de eerste ronde, een stukje achter Schreiber en Zoe Backstedt.

Een andere kanshebster, Annemarie Worst, probeerde gebruik te maken van deze situatie middels een versnelling. Dit werkte als een rode lap op de stier Brand, die in één ruk het gat naar Worst letterlijk en figuurlijk dichtte. Ook Betsema, Aniek van Alphen en Backstedt vonden de aansluiting.

Brand duldde niet lang tegenstand, de renster van Baloise-Trek Lions zette in de derde ronde aan en liet de concurrentie daarmee achter zich. Worst en Betsema nestelden zich respectievelijk op plek twee en drie, en dat was dan ook de pikorde aan de finish.

Uitslag Ethias Waaslandcross Sint Niklaas 2022 vrouwen

1. Lucinda Brand
2. Annemarie Worst + 0.29
3. Denise Betsema + 0.44

4. Aniek van Alpen + 1.24
5. Sanne Cant + 2.25
6. Zoe Backstedt + 2.56
7. Alicia Franck + 3.39
8. Marion Norbert-Riberolle + 3.56

9. Marie Schreiber + 4.01
10. Suzanne Verhoeven ''


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws