Vanthourenhout finisht als eerste na Pauwels Sauzen-Bingoal-show in Waaslandcross Veldrijden
Veldrijden

Vanthourenhout finisht als eerste na Pauwels Sauzen-Bingoal-show in Waaslandcross

Vanthourenhout finisht als eerste na Pauwels Sauzen-Bingoal-show in Waaslandcross

Pauwels Sauzen-Bingoal stal zaterdagmiddag de show in de Ethias Waaslandcross in Sint-Niklaas. Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Laurens Sweeck reden nagenoeg de gehele cross in de eerste drie posities, waarna Iserbyt op het eind Vanthourenhout de overwinning gunde.

Door de regen die aan het einde van de vrouwencross begon te vallen, lagen de zand- en modderstroken er tijdens de mannencross er een stuk slechter bij. De mannen mochten dus aan de bak! Het was de Zwitser Kevin Kuhn die het snelst uit de startblokken schoot. Hij werd echter snel overvleugeld door Vincent Baestaens. Thibau Nys kende met een schuiver in een bocht een minder begin en moest zo nodige plekken toegeven.

Baestaens had intussen een mooi gat op de rest geslagen, wat voor Iserbyt het signaal was om te versnellen. De crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal maakte gezwind de sprong naar voren, waarna we over twee koplopers mochten spreken. Na de eerste ronde hadden de twee een voorsprong van drie seconden op Sweeck, die een klein gat had geslagen op onder meer Vanthourenhout en Kuhn.

Pauwels Sauzen-Bingoal voert show op

De regen had van het parcours een waar glibberparcours gemaakt en dat leidde tot de glijpartijen. Vooraan kende Iserbyt daar echter geen problemen mee. Hij reed vlot door, waardoor Baestaens een gat moest laten. Waar Baestaens terugviel, waren de ploeggenoten van Iserbyt met een opmars bezig. Richting het eind van de tweede ronde sloten Vanthourenhout en Sweeck bij Iserbyt aan. Een grote Pauwels Sauzen-Bingoal-show was in de maak.

Iserbyt, Sweeck en Vanthourenhout maakten er een ware ploegentijdrit en een één-twee-drietje lag in het verschiet. Sweeck maakte op een modderig stuk echter twee slippertjes, wat hem de aansluiting bij zijn twee ploeggenoten kostte. Sweeck was echter nog niet definitief verslagen. Op zijn specialiteit, de zandstroken, bracht hij zijn achterstand terug tot slechts vijf seconden. Net op het moment dat Sweeck vooraan leek terug te keren, ging het echter weer mis. Wederom maakte hij enkele slipperstjes op een modderige passage.

Iserbyt gunt Vanthourenhout de zege

Vooraan verliep de samenwerking tussen Iserbyt en Vanthourenhout vanzelfsprekend gesmeerd. Toch had Sweeck met nog drie ronden voor de boeg en een achterstand van acht seconden zijn ploeggenoten nog steeds in het vizier. Daarachter, op 22 seconden, waagden Niels Vandeputte en de Zwitsers Kuhn en Timon Rüegg een laatste poging om nog mee te dingen om de derde plek.

Sweeck bleef zijn achtervolging vastberaden voortzetten. In de zesde ronde (van in totaal acht) noteerde hij ook een snellere tijd dan Iserbyt en Vanthourenhout. Desondanks bleef hij constant hangen op een achterstand van tussen de vijf en tien seconden. Bij het ingaan van de laatste ronde volgde Sweeck op acht seconden van de twee koplopers, die elkaar ondanks wat kleine foutjes in evenwicht hielden.

Iserbyt leek het meeste over te hebben en bij Vanthourenhout weg te rijden. Iserbyt besloot echter te wachten op zijn ploeggenoot, waarna hij uiteindelijk Vanthourenhout de overwinning gunde. Sweeck maakte het feest voor Pauwels Sauzen-Bingoal compleet met de derde plek.

Uitslag Ethias Waaslandcross 2022

1. Michael Vanthourenhout
2. Eli Iserbyt ''

3. Laurens Sweeck + 0.27
4. Kevin Kuhn + 1.04
5. Niels Vandeputte + 1.19
6. Timon Rüegg + 1.29
7. Jens Adams + 1.40
8. Joran Wyseure + 1.48
9. Toon Vandebosch + 1.58
10. Daan Soete + 2.10


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws