Brand ploetert door modder naar vijfde Wereldbekerzege: 'Had nog meer in de tank zitten' Veldrijden
Veldrijden

Brand ploetert door modder naar vijfde Wereldbekerzege: 'Had nog meer in de tank zitten'

Brand ploetert door modder naar vijfde Wereldbekerzege: 'Had nog meer in de tank zitten'

Lucinda Brand pakte in de Wereldbeker Dendermonde op overtuigende wijze de overwinning. Ze kwam een mindere start te boven en moest alleen in de slotfase uitkijken voor een sterk opkomende Clara Honsinger. Na afloop gaf ze in het flashinterview haar blik op de wedstrijd, die uiteindelijk zonder grote problemen verliep.

Op het lastige parcours waren veel nieuwe hindernissen opgenomen. Meer heuvels, een pittige trap en een technisch zandstuk maakte het moeilijk voor de rensters, waar Brand vooral moeite had met de start. 'Het was geen rustig begin. Ze startten heel hard en ik zat een beetje in het gedrang. Ik moest vooral even geduld hebben om de ruimte te krijgen en dan echt de lijnen te rijden die ik kon. Ik reed me af en toe vast in iemand anders en dat hoort er ook gewoon bij. Dan moet je maar zorgen dat je ervoor zit. Maar het was vandaag vooral zaak om dan rustig te blijven. '

Rustig bleef Brand, die langzaam naar voren kwam opzetten en aan het begin van de derde ronde het heft in handen nam. Daar nam ze al snel afstand van haar Nederlandse concurrentes, maar verrassend genoeg was het een Amerikaanse die uiteindelijk het dichtst bij Brand in de buurt kwam. Honsinger strandde uiteindelijk op slechts vier seconden, al was het minder spannend dan de uitslag deed vermoeden. 'Ze komt heel sterk op, maar ik kon gelukkig goed in de gaten houden hoeveel voorsprong ik had. Als het moest, had ik ergens nog wel iets in de tank zitten gelukkig. Ik probeerde vooral gewoon om veilig te rijden', zo sprak Brand na afloop van de race.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws