Brand ploetert naar zege in modderig Boom; Van der Heijden en Betsema knap mee op podium Veldrijden
Veldrijden

Brand ploetert naar zege in modderig Boom; Van der Heijden en Betsema knap mee op podium

Brand ploetert naar zege in modderig Boom; Van der Heijden en Betsema knap mee op podium

Lucinda Brand heeft de loodzware Superprestigecross in Boom gewonnen. De power van de 32-jarige renster van Baloise-Trek Lions kwam heel goed tot haar recht op het doormodderde parcours. Inge van der Heijden en Denise Betsema mochten na een even knappe race mee het podium op.

In de stromende regen was het Ceylin del Carmen Alvarado de als eerste de modder indook, met de traditioneel snel startende Van der Heijden in haar kielzog. Wereldkampioene en topfavoriete Brand klopte echter al snel op de deur; ook zij had haar start allesbehalve gemist.

Door de vele modder werd het bijna onmogelijk voor de dames om de steile heuvels rondom De Schorre op te fietsen, wat de zwaarte van de wedstrijd alleen maar bevorderde. Van der Heijden had hier duidelijk geen schrik voor, zij mende de debatten gedurende het begin van de race. Ook de Canadese Rochette was weer bij de pinken, net als afgelopen week in Besançon.

Sterke Van der Heijen, pech Betsema

Van der Heijden beschikte aan het eind van ronde één over zeven seconden voorsprong op Brand, Alvarado, Rochette en Betsema. Brand wenste dit groepje te reduceren, zij gooide in ronde twee haar vermogens in de strijd en nam op die manier afstand van de concurrentes.

Binnen mum van tijd dichtte Brand het gat naar Van der Heijden, die sterk haar karretje aanhaakte bij de wereldkampioene. Ondertussen verloor Betsema veel tijd door een euvel met haar schoen, terwijl Van der Heijden vooraan de aansluiting met Brand verloor door een schuiver.

Die valpartij was het sein voor Brand om flink door te trekken, waarmee ze meteen een flink gat sloeg. De veer bij Van der Heijden brak daarmee ook, waardoor nummer drie (Alvarado) en vier (Rochette) de jonge Nederlandse weer in het zicht kregen.

Rochette en Betsema maken indruk

Rochette leek zelfs geheel nieuwe adem te vinden richting de laatste rondes, zij stoomde op indrukwekkende wijze op richting Van der Heijden. Ook Betsema reed een indrukwekkende inhaalrace na haar pech, de Texelse leek zelfs nog mee te gaan dingen om het podium.

Dat was echter buiten Van der Heijden gerekend, die sterk stand hield en haar voorsprong op de opkomende Rochette en Betsema met hand en tand verdedigde. In de laatste ronde was het alsnog Betsema die met rasse schreden naderde, maar Van der Heijden hield knap stand.

Uitslag Superprestige Boom 2021 vrouwen

1. Lucinda Brand
2. Inge van der Heijden + 0.37
3. Denise Betsema + 0.43

4. Maghalie Rochette + 0.58
5. Fem van Empel + 1.04
6. Annemarie Worst + 1.18

7. Ceylin del Carmen Alvarado + 1.38
8. Sanne Cant + 1.53
9. Zoe Backstedt + 2.06
10. Aniek van Alpen + 2.24


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws