Brand (eerste) en Van der Heijden (tweede) kunnen geluk niet op na mooie prestatie in Boom Veldrijden
Veldrijden

Brand (eerste) en Van der Heijden (tweede) kunnen geluk niet op na mooie prestatie in Boom

Brand (eerste) en Van der Heijden (tweede) kunnen geluk niet op na mooie prestatie in Boom

Nieuw weekend, zelfde winnaar. Opnieuw was het Lucinda Brand die zich ruim de sterkste toonde in het vrouwenveld van de cross, ditmaal in de moddercross van Boom.

Brand moest even in haar ritme komen, zo liet ze weten in het flashinterview. 'Dat was ik vantevoren ook, want met die kou heb ik het altijd was lastig bij de start. Het was een kwestie van niet forceren, daar had ik gelukkig de tijd voor', zo geeft de renster van Baloise-Trek Lions aan.

In de tweede ronde sloot Brand aan bij leidster Inge van der Heijden, die na een schuiver niet meer aan kon haken. 'Op dat moment trek je net even wat door, je gaat natuurlijk niet wachten. Ik wist een mooi gaatje te slaan en kon doorrijden op mijn eigen ritme', stelde Brand, die de omstandigheden zwaar vond. 'Het was meer één tempo rijden door de kou, je kon niet even optrekken ofzo.'

Van der Heijden: 'Alles gegeven in laatste ronde'

Van der Heijden wist nog wel haar tweede plek vast te houden, een mooie notering op haar jonge leeftijd. Ze wist in de slotronde de opstomende Denise Betsema af te houden. 'Ik zag dat het nog één rondje was, dus heb alles gegeven. Ik ben heel blij met deze tweede plek', straalt de Nederlandse.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws