Brand trots op dominantie in Besançon, Nys spreekt van 'meest perfecte cross ooit' Veldrijden
Veldrijden

Brand trots op dominantie in Besançon, Nys spreekt van 'meest perfecte cross ooit'

Brand trots op dominantie in Besançon, Nys spreekt van 'meest perfecte cross ooit'

Lucinda Brand heerste in de Wereldbekercross in Besançon van start tot finish, maar het zag er makkelijker uit dan dat het was. Dat vertelt de wereldkampioene na afloop in het flashinterview. Brand kreeg tevens een mooi compliment van haar ploegbaas Sven Nys.

'Ik kon meteen de leiding pakken en dat heb ik gedaan, zodat ik mijn eigen lijnen kon kiezen. Dat is toch minder stress. Als je dan een gat pakt, moet je die gewoon pakken', zo analyseert Brand, die al na een halve ronde wegreed van de rest en niet meer werd teruggezien.

Naar eigen zeggen dacht ze er nooit aan om het tempo te laten zakken. 'In de modder kun je wel temporiseren, maar dan raak je je momentum kwijt en wordt het alleen maar zwaarder. Je moet tempo houden om er lekker doorheen te komen en je moet gefocust blijven. Als je het tempo laat zakken, kun je die focus kwijtraken.'

Nys spreekt van 'perfecte cross'

'Het was heel moeilijk en je kan je echt geen fouten permitteren. Ik ben heel trots op hoe ik hier rond reed, op een mooi parcours. Het ging me goed af', zo sluit Brand af. Via zijn sociale kanalen geeft Nys zijn pupil na afloop een groot compliment. 'Dit was crosstechnisch de meest perfecte cross die ik ooit van je heb gezien', zo klinkt het. Waarvan akte.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws