Brand wint in Kortrijk na zeer vermakelijk duel met sterke Alvarado Veldrijden
Veldrijden

Brand wint in Kortrijk na zeer vermakelijk duel met sterke Alvarado

Brand wint in Kortrijk na zeer vermakelijk duel met sterke Alvarado

Lucinda Brand heeft na een spannende cross de vrouwenwedstrijd in Kortrijk op haar naam weten te schrijven. In het stadscentrum van de Belgische plaats bleek zij de sterkere van Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema.

Het was de Belgisch kampioene Sanne Cant die resoluut de kop pakte na het startschot, maar een val in de tweede bocht maakte een einde aan haar ambities in ronde één. Marion Norbert-Riberolle ontweek de val van Cant kundig en nam vervolgens het heft in handen, met onder meer Brand en Annemarie Worst al op fikse achterstand.

Alvarado zag dit als een kansje, zij trok de voorwacht in de race op een lint. Een andere vrouw die goed was gestart, Yara Kastelijn, bleef ondertussen achter bij de materiaalzone: zij stapte uit de wedstrijd met pijn aan haar hand na een valpartij, waarbij gevreesd werd voor een polsbreuk.

Spannende strijd met drie topvrouwen

Uiteindelijk ontstond vooraan er een kopgroep van zes vrouwen in de tweede ronde: Norbert-Riberolle, Worst, Alvarado, Brand, Betsema en Anna Kay. Alvarado bleef echter doorbeuken, waarvan Norbert-Riberolle het eerste slachtoffer was. Betsema volgde in het spoor, terwijl Brand weer wat teruggeslagen werd door enkele foutjes van Worst.

Alvarado, Brand en Betsema namen gedrieën afstand van de andere dames, waardoor deze wedstrijd wel eens uit kon lopen op een mooie strijd der titanen. Brand pakte in de vierde ronde de handschoen op en zette Alvarado en Betsema onder druk, maar die gaven niet direct toe en alles kwam weer bij elkaar. De dames hielden het dus zeer spannend.

Brand is een vrouw van de laatste ronde en zij dook ook als eerste de beslissende omloop in. Betsema moest als eerste afhaken, terwijl Alvarado pal in het wiel van haar concurrente bleef zitten. Op de grasstroken zette Brand haar landgenote nogmaals onder druk, maar die plafonneerde niet direct. Uiteindelijk lukte het toch om Alvarado op de power op achterstand te rijden en zodoende pakte Brand in Kortrijk haar derde zege op rij. Betsema pakt de leidersplaats in het X2O-trofee-klassement ondertussen over van Honsinger.

Uitslag X2O-trofee Kortrijk vrouwen 2021

1. Lucinda Brand
2. Ceylin del Carmen Alvarado + 0.06
3. Denise Betsema + 0.35

4. Annemarie Worst + 0.47
5. Anna Kay + 0.48
6. Sanne Cant + 0.51
7. Marion Norbert-Riberolle + 1.04

8. Maghalie Rochette + 1.20
9. Clara Honsinger + 2.25
10. Christine Majerus + 2.39


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws