Brand wint in Kruibeke na knappe achtervolging op Kastelijn, Betsema drie Veldrijden
Veldrijden

Brand wint in Kruibeke na knappe achtervolging op Kastelijn, Betsema drie

Brand wint in Kruibeke na knappe achtervolging op Kastelijn, Betsema drie

Lucinda Brand heeft de Ethiascross van Kruibeke op haar naam geschreven. De Nederlandse haalde Yara Kastelijn in de laatste ronde in en besliste een mooi duel zo in haar voordeel.

Sanne Cant en Anna Kay namen het voortouw in het begin van de eerste ronde. Toen Kastelijn er vooraan bij kwam, zette ze de anderen direct onder druk. Op het lastige parcours kreeg Cant het direct moeilijk. Kay kon wat langer volgen, maar in het begin van de tweede ronde moest ook zij laten lopen.

Denise Betsema en Brand kwamen naar voren geschoven en zetten de achtervolging in op Kastelijn. Vooral Betsema naderde snel, terwijl Kastelijn nerveus bleef omkijken. Manon Bakker en Aniek van Alphen, vorige week de sterkste twee, moesten wat meer terrein prijsgeven. Halfweg koers, na drie ronden, gaven Betsema en Brand dertien seconden prijs op Kastelijn.

Brand zet Betsema onder druk

In de vierde ronde was het juist Bránd die in de achtervolging het voortouw nam. Het gezicht van Betsema sprak boekdelen, ze had veel pijn. De achterstand van Brand op Kastelijn werd wat kleiner, terwijl Betsema wat meer prijs moest geven. In de vijfde ronde wist Betsema tóch weer aan te haken bij Brand, samen kropen ze iets dichter bij. Op de stukken waar gelopen moest worden had Betsema het toch constant lastig.

Het zorgde voor een status quo. Kastelijn hoorde de bel met een kleine tien seconden op Brand. Betsema was op dat moment wel uitgeschakeld, maar doordat ze een richtpunt had bleef er hoop voor Brand. Toen Kastelijn op een heuveltje een foutje maakte kwam Brand tot op een paar seconden. Bij de fietswissel wist Brand bijna aan te sluiten en te voet ging ze er zelfs voorbij. Het gaatje dat ze sloeg gaf ze niet meer af. (Foto: Strava Lucinda Brand)

Uitslag Ethiascross Kruibeke vrouwen:

1. Lucinda Brand
2. Yara Kastelijn +0.13
3. Denise Betsema +0.17
4. Aniek van Alphen +0.52
5. Manon Bakker +0.56
6. Anna Kay +1.18
7. Sanne Cant +1.33
8. Laura Verdonschot +1.46
9. Ellen Van Loy +1.57
10. Marion Norbert +3.10


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws