Nederlands podium bij dames: Brand had goede benen, Kastelijn was 'beetje moe' Veldrijden
Veldrijden

Nederlands podium bij dames: Brand had goede benen, Kastelijn was 'beetje moe'

Nederlands podium bij dames: Brand had goede benen, Kastelijn was 'beetje moe'

De tweede cross van het nieuwe seizoen was een Nederlands feest in Kruibeke. Lucinda Brand won, door in de slotronde Yara Kastelijn nog te passeren. Denise Betsema reed naar plek drie. In de Leiderstrui verzamelde de reacties, na afloop bij Eurosport.

Brand: 'Kwam in de knel bij de start'

Lucinda Brand won, maar moest van ver komen. ‘Ik voelde gelijk dat het lekker ging, maar ik kwam in de knel bij de start. Ik moest veel plekken goedmaken en dan wordt het verschil al snel heel groot met de voorste dames. Ik vond het lastig om in te halen, maar ben blij dat ik met mijn goede benen het gat nog kon dichten. Het voordeel van geen publiek is dat je iedereen kon zien en ik zag wel dat ik beter was in de gootjes en ook bij het lopen maakte ik veel goed. Het algemene gevoel was goed dan vorig week, dus ik ben op de goede weg.'

Kastelijn: 'In de laatste ronde een beetje moe'

Yara Kastelijn reed bijna de hele cross op kop, maar werd uiteindelijk tweede. 'Het was heel lastig vandaag. Het was een rondje op de power en dat kan ik wel goed, maar het was weer even wennen. In de cross moet je altijd het beste van jezelf geven en dat heb ik gedaan. In de laatste ronde was ik een beetje moe en dan ga je iets meer fouten maken. Ik had graag gewonnen, dus ik ben wel teleurgesteld, maar ik mag tevreden zijn dat ik weer op het podium sta.'

Betsema: 'Blies mezelf in het begin wat op'

Denise Betsema completeerde een volledig Nederlands podium. ‘Het was best wel pittig. Mijn start was niet zo goed, dus het is dan lastig om het verschil goed te maken. Het was heel technisch, dus blies ik mezelf in het begin wel wat op. Toen ik er uiteindelijk bij was, kon ik mijn ritme wel weer vinden. Helaas kon ik niet bij Lucinda blijven, dat had ik wel gehoopt. Ik ben wel heel blij om weer op het podium te staan. Lucinda was een stukje sterker vandaag.’ (foto: Instagram Lucinda Brand)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws