Coach Thibau Nys haalt uit naar bondscoach: 'Zo ga je toch niet om met renner van de toekomst?' Veldrijden
Veldrijden

Coach Thibau Nys haalt uit naar bondscoach: 'Zo ga je toch niet om met renner van de toekomst?'

Coach Thibau Nys haalt uit naar bondscoach: 'Zo ga je toch niet om met renner van de toekomst?'

Paul Van den Bosch, trainer van Thibau Nys, heeft in gesprek met Wielerflits hard uitgehaald naar Sven Vanthourenhout. De Belgische bondscoach in het veldrijden was begin januari streng voor Nys, die in zijn ogen op dat moment nog niet in aanmerking kwam voor het WK in Fayetteville. Volgens Van den Bosch schort er nogal wat aan de uitspraken van de bondscoach.

'Wat ik nu zie in het veld is voor mij geen verrassing. Om eerlijk te zijn: ik zie bij Thibau niet de flitsen in het veld die ik van hem wel zie op de weg. Hij mist momenteel gewoon bepaalde dingen om mee vooraan te doen in het veldrijden', zo klonk het op Nieuwjaarsdag uit de mond van Vanthourenhout. Nys won pardoes twee dagen eerder in Loenhout z'n eerste veldrit van het seizoen en voegde er met de GP Sven Nys en Herentals afgelopen week nog eens twee aan toe in zijn leeftijdscategorie.

Na zijn zuivere hattrick bij de beloften lijkt het geen vraag meer of Nys mee gaat naar het WK. Zijn coach Van den Bosch is de uitspraken van Vanthourenhout echter niet vergeten. Hij noemt de uitspraken 'bijzonder jammer' en later zelfs 'waanzin'. Hij wijst op de resultaten van Nys op de weg en zijn derde plek in de Koppenbergcross en het EK voor beloften. Het stoort Van den Bosch dat hij Vanthourenhout dit hele veldritseizoen nog niet sprak. 'Als een van zijn key-players van de komende jaren door een moeilijke periode gaat, moet een bondscoach dan niet eens contact opnemen met de entourage van de renner in kwestie? Om te vragen wat er aan de hand is.'

Nys' trainer stelde dat Vanthourenhout hem voor het laatst belde richting het EK op de weg in september. 'Daarna heb ik hem niet meer gehoord. Zo ga je toch niet om met een renner van de toekomst?' Vanthourenhout stelt op zijn beurt dat er wel degelijk contact is, maar wel alleen met Nys zelf. 'Dan vind ik het geen noodzaak ook nog eens continu met zijn coach in contact te staan.' De uitspraken over Nys deed Vanthourenhout in een interview die werd afgenomen, voordat de jonge Nys begon te winnen. 'Ik heb op die vraag inderdaad geantwoord dat ik Thibau niet zou meenemen naar Fayetteville, indien ik op dat moment de selectie zou moeten maken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws