Thibau Nys met handen in het haar na DNF: 'Verbrak watt-record op Mallorca, niemand was beter' Veldrijden
Veldrijden

Thibau Nys met handen in het haar na DNF: 'Verbrak watt-record op Mallorca, niemand was beter'

Thibau Nys met handen in het haar na DNF: 'Verbrak watt-record op Mallorca, niemand was beter'

Thibau Nys was voornemens een geweldige cross te rijden bij de beloften in Namen, maar de jonge Belg stapte zondag na vijf rondes af. Het 19-jarige talent stelt in gesprek met Direct Velo dat hij naar zijn beste vorm toe groeit en dus is hij teleurgesteld in wat hij in de cross liet zien.

'Ik had er echt heel veel zin om, alles was aanwezig om een geweldige cross te rijden. Op de fiets ging het echter helemaal niet. Ik maakte vanaf de start direct verschillende grote fouten', zo treurt Nys, die voor deze winter nog aangaf dat hij dit cross-seizoen dolgraag meer wil laten zien van zichzelf op het hoogste niveau. In november bij de wereldbekercross in Tabor stelde hij reeds vast dat hij nog niet goed genoeg was. Begin december sprak hij uit dat hij rond de Kerstperiode op niveau wil zijn.

De cross in Namen moest in dat opzicht zijn eerste serieuze afspraak worden. Het was de eerste veldrit na een tiendaagse hoogtestage op Mallorca, samen met Lars van der Haar. 'Mijn gevoel daar was uitstekend. Ik ben nog nooit zo krachtig geweest en ik verbrak mijn watt-record. Geen enkele renner in het team heeft het op Mallorca beter gedaan als ik', aldus Nys.

Thibau Nys houdt vertrouwen

In dat opzicht kwam de DNF in Namen uit de lucht vallen. Nys zoekt naar verklaringen. 'Mentaal is het heel zwaar, nog moeilijker dan vorig jaar. Afgelopen winter had ik gewoon geen goede benen, maar nu heb ik het gevoel dat ik mezelf niet echt pijn kan doen tijdens een race. Ik zal daar een oplossing voor moeten vinden. Fysiek voel ik me geweldig, dus er moet iets veranderen. Ik heb veel meer in mijn mars dan wat ik nu laat zien. De concurrentie is sterk, maar niet beter dan anders. Ik zou top vijf moeten kunnen rijden en houd vertrouwen in de toekomst. Misschien de volgende race al.'

3 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws