Dit is de reden waarom Wout van Aert eerder dan Tom Pidcock en Mathieu van der Poel het veld induikt Veldrijden
Veldrijden

Dit is de reden waarom Wout van Aert eerder dan Tom Pidcock en Mathieu van der Poel het veld induikt

Dit is de reden waarom Wout van Aert eerder dan Tom Pidcock en Mathieu van der Poel het veld induikt

Wout van Aert keert komende zaterdag in Essen terug in het veld. De Belg van Jumbo-Visma wil in de Exact Cross aldaar eventjes inkomen, om vervolgens met de wegploeg op stage naar Spanje te trekken en daarna de drukke kerstperiode aan te vatten. In de Leiderstrui sprak met Jumbo-Visma's offroad-ploegleider Jan Boven over de planning van de superster uit Herentals.

Allereerst: hoe is het voor de offroad-ploegleider van dienst dat Van Aert minder te zien zal zijn in het veld en ook het WK links laat liggen? ‘Dit is een programma dat we samen bedacht hebben, dus het is een mooi plan. We hebben goede afwegingen gemaakt en het is ook moeilijk: in de winter willen we dat hij elke cross rijdt en in de zomer willen ze hem elke wedstrijd zien rijden, maar dat gaat niet', verwoordt Boven de lastigheidsgraad van het 'Wout van Aert zijn' in enkele woorden. 'Maar je moet keuzes maken.' En die neigen nu iets meer richting de klassiekerperiode en de Giro, wat volgens Boven meer dan logisch is.

Dit is de reden waarom Wout van Aert eerder dan Tom Pidcock en Mathieu van der Poel het veld induikt

Van Aert vangt eerder aan met veldrijden dan Pidcock en Van der Poel

Wat mogen we in Essen dan exact verwachten van Van Aert? 'Volgens mij zit het met Wout, maar ook met Mathieu en Tom, zo: ook als ze iets minder zijn, kunnen ze goed mee doen. De voorbereiding loopt gewoon goed en het zal even inkomen zijn, maar dat dachten we twee jaar geleden ook en toen won hij in Boom met twee minuten verschil', duidt Boven.

Ander opvallend ding: Van Aert kiest ervoor om één week eerder dan Pidcock (die op 16 december aanvangt in Herentals) en twee weken eerder dan Van der Poel (22 december in Mol) aan te vangen. Wat is daar de beweegreden achter? ‘Essen is een cross die hij vaker gedaan heeft en hij vindt het een mooie cross, dus het is ook leuk om na wat training weer een keer de wei in te mogen.' Dat betekent overigens wel dat we Van Aert niet in actie zien in zijn thuiscross in Herentals, die nochtans verplaatst werd van begin januari naar medio december. 'Dan zijn we op trainingskamp met de wegploeg', bevestigt Boven.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws