Iserbyt schrijft Ethias Cross in Beringen op zijn naam na mooie strijd Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt schrijft Ethias Cross in Beringen op zijn naam na mooie strijd

Iserbyt schrijft Ethias Cross in Beringen op zijn naam na mooie strijd

Eli Iserbyt heeft de Ethias Cross in Beringen op zijn naam geschreven. In een fraaie strijd tussen verschillende coureurs bleek hij de beste te zijn, na mechanische pech van Michael Vanthourenhout en een lekke band voor Toon Aerts. Een puike prestatie van Lars van der Haar, die tweede werd met een blessure die hij opliep in de eerste ronde.

Aan het begin van de cross pakte Michael Vanthourenthout de kopstart. Eli Iserbyt schoot uit zijn pedaal, maar reed door een sterke sprint toch nog als derde het veld in, en na twee minuten pakte hij de kop al over van Vanthourenhout. De Nederlanders Ryan Kamp en Pim Ronhaar waren ook goed weg, in tegenstelling tot Lars van der Haar, hij trok zijn schouder uit de kom, maar kon verder.

Titanenstrijd tussen Aerts en Iserbyt na pech Vanthourenhout

Een viertal maakte zich al rap los van de rest, het ging om Iserbyt, Vanthourenhout, Toon Aerts en Laurens Sweeck. Na een ruime twintig minuten moest Vanthourenhout de groep laten gaan, vanwege pech. Zijn derailleur begaf het, waardoor hij vast zat op zijn zwaarste versnelling. Op een heuvelachtig parcours in Beringen betekende dit grote problemen, waardoor hij moest afstappen. Ondertussen ontvouwde zich een mooie strijd tussen Aerts en Iserbyt, die elkaar constant belaagden voor de leiding.

Sweeck kwam regelmatig in de problemen en leek de minste van het trio aan kop. Toen de andere twee zo goed als sprintend omhoog en omlaag begonnen te rijden na een half uur cross, liet hij ze rijden. Het duo nam fikse risico's in de afdaling, waarvoor Aerts uiteindelijk de rekening gepresenteerd kreeg. Op een flinke kei klapte zijn voorband, met een lekke band moest hij de koploper laten rijden.

Van der Haar bezig met opmars, enige belager van Iserbyt

Iserbyt rekende zich al bijna rijk, want Sweeck had hij schaakmat. Telkens als de Belg in zijn wiel kwam, versnelde Iserbyt weer even. De veer brak na veertig minuten, maar toen kwam Van der Haar plots opzetten. Met nog drie rondes te gaan reed de Nederlander pardoes op de tweede plaats, veertien seconden achter de eenzame leider. Een ronde later, was dit gat nog maar zeven seconden.

De Europese Kampioen toonde in de laatste rondes echter zijn klasse, en zorgde ervoor dat Van der Haar niet meer dichterbij kon komen. Het gat werd vervolgens gestaag groter, waardoor Eli Iserbyt op fraaie wijze de zware Ethias Cross in Beringen op zijn naam schreef. Lars van der Haar eindigde op een goede tweede plaats.

Uitslag Ethias Cross Beringen mannen 2021

1. Eli Iserbyt
2. Lars van der Haar
3. Daan Soete
4. Laurens Sweeck
5. Toon Aerts
6. Jens Adams
7. Wietse Meeusen
8. Pim Ronhaar


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws