Fem van Empel na NK dat nét te vroeg kwam: 'Het zijn niet mijn weken' Veldrijden
Veldrijden

Fem van Empel na NK dat nét te vroeg kwam: 'Het zijn niet mijn weken'

Fem van Empel na NK dat nét te vroeg kwam: 'Het zijn niet mijn weken'

Voor Fem van Empel zat er op het NK veldrijden in Zaltbommel niet meer in dan een derde plek zondag. De vrouw uit Den Dungen kwam op het cruciale moment tekort tegenover de uiteindelijke winnares Puck Pieterse.

'Het eerste gedeelte van de cross voelde ik me nog redelijk goed', gaf Van Empel na afloop aan. 'Toen wachtte ik een beetje af en merkte ik meteen dat het eerste deel van het parcours me beter lag. Het waren extreme omstandigheden, dus dat maakte het extra zwaar.'

'Het moment dat Puck ging, zat ik in derde positie. Vrij snel daarna schoot het in mijn rug bij het afstappen, dus ik heb geen excuus voor de winst. Uiteindelijk kwam ik gewoon ene paar procentjes tekort', luidde het eerlijke oordeel bij de renster van Jumbo-Visma.

'Het NK is misschien wat te vroeg gekomen na wat er met mijn knie gebeurd is in Val di Sole. Ik heb de laatste week niet echt goed kunnen trainen, omdat ik een verkoudheid heb opgelopen in Koksijde. Het zijn niet mijn weken, maar ik heb nog effe voor het WK. Alhoewel dat ook snel komt', corrigeert ze zichzelf razendsnel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws