Fenomenale Pieterse domineert NK elite vrouwen bij eerste deelname en wint met overmacht Veldrijden
Veldrijden

Fenomenale Pieterse domineert NK elite vrouwen bij eerste deelname en wint met overmacht

Fenomenale Pieterse domineert NK elite vrouwen bij eerste deelname en wint met overmacht

Puck Pieterse is Nederlands kampioen bij de elite vrouwen. In de blubber en klei van Zaltbommel verschalkte ze haar concurrenten Ceylin del Carmen Alvarado en Fem van Empel. Pieterse besloot het NK bij de elite te rijden in plaats van bij de beloften, nadat ze eerder dit seizoen haar wedstrijden in de jongerencategorie betwistte. Gelijk wist ze, op twintigjarige leeftijd, de titel te pakken.

Al vroeg in de eerste ronde pakte Europees kampioene Van Empel een gat op de concurrentie. De topfavoriete zag schaduwfavoriete Pieterse op drie seconden rijden. Alvarado en Brand volgden nog iets verder. Marianne Vos en Denise Betsema hadden hun start gemist.

Pieterse en Alvarado komt terug bij Van Empel

Van Empel reed vervolgens op een lastige plek, zonder te vallen, tegen een pootje van een dranghek aan. Pieterse sloot daardoor terug aan bij de Brabantse. Ook Alvarado kwam sterk terug. Dit trio reed aan de leiding na ronde één en zou ook in de tweede ronde bijeen blijven. Pieterse kon constant net iets verder door de modder fietsen dan Van Empel, waar ze steeds een klein beetje terrein kon winnen. Vos, Brand en de anderen kwamen nooit meer in het stuk voor.

De Jumbo-Visma-jongeling liep sneller dan de Alpecin-Deceuninck-renster en kon daardoor in de eerste rondes keer na keer een achterstand van twee seconden ombuigen tot een minimale voorsprong. Met een imposant manoeuvre schoot Pieterse in een bocht in de derde ronde van de derde naar de eerste plek. Ze pakte haar traditionele voorsprong van twee seconden, maar bouwde die vlug uit. Op de streep was het gat al zeven seconden, met nog twee rondes te rijden.

Pieterse vlamt weg van concurrentie en wint met verve het NK veldrijden

Van Empel pakte een gat op Alvarado en ging solo in de achtervolging, maar ze reed het gat niet vlug dicht. De vogel leek daar al gevlogen en your favourite ginger, zoals ze zichzelf noemt op haar populaire YouTube-account, was op weg naar rood-wit-blauw in haar eerste officiële kampioenschap als elite.

Bij het ingaan van de laatste ronde had Pieterse het gat uitbereid naar 28 seconden. Daarnaast was Alvarado teruggekeerd bij Van Empel, zij leken samen te gaan strijden om de zilveren medaille. De vrouw met Domincaanse roots ploeterde door de modder en ontdeed zich van het Brabantse toptalent. Ze kwam echter te laat om Pieterse nog te bedreigen voor de zege. De nieuwe Nederlandse kampioen bij de elite dames heet Puck Pieterse!

Uitslag NK veldrijden elite vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws