Alvarado tussen jongeren Pieterse en Van Empel in op NK: 'Was eigenlijk aan Fem om te rijden' Veldrijden
Veldrijden

Alvarado tussen jongeren Pieterse en Van Empel in op NK: 'Was eigenlijk aan Fem om te rijden'

Alvarado tussen jongeren Pieterse en Van Empel in op NK: 'Was eigenlijk aan Fem om te rijden'

Ceylin del Carmen Alvarado mocht met de nodige trots terugkijken op het NK veldrijden. De renster van Alpecin-Deceuninck eindigde als tweede op het loodzware parcours van Zaltbommel, waar ploeggenote Puck Pieterse de driekleur kon bemachtigen.

'Het was heel zwaar', begon Alvarado haar relaas na afloop tegenover de aanwezige pers. 'Ik was er dicht bij, maar het was niet goed genoeg.' Samen met Pieterse en Fem van Empel raakte ze voorop, waarna het twee Alpecin tegen één Jumbo was. Pieterse wist er toen vandoor te gaan, waarmee ze zichzelf in poleposition wist te manoeuvreren richting de nationale titel.

'Het was eigenlijk aan Fem om het gat dicht te rijden, maar daar kwam geen reactie uit', legde Alvarado uit. 'Toen ben ik zelf maar gaan rijden. Het is ploeggenoot tegen ploeggenoot op dat moment, maar je rijdt toch voor de trui. Ik heb mijn best gedaan om nog terug te rijden, maar het mocht niet zo zijn.' Uiteindelijk eindigde ze op 26 seconden van winnares Pieterse.

Alvarado vond parcours in Zaltbommel 'eigenlijk echt verschrikkelijk'

Alvarado, die nog flink met de tanden klapperde van de koud, was duidelijk geen fan van het parcours in Zaltbommel, waar het meer weg had van veldlopen dan veldrijden. 'Ik vond het eigenlijk echt verschrikkelijk, als ik heel eerlijk mag zijn. Het was echter was het was, uiteindelijk had iedereen dezelfde omstandigheden.'

'Ik ben wel tevreden over mijn vorm', klonk het positief uit de mond van Alvarado. 'Ik kan als één van de al wat oudere rensters mee met de jongeren. Ik heb in de kerstperiode last van de rug gehad, dus het is fijn dat het nu weer goed gaat. Hopelijk kunnen er richting het WK nog wat procentjes bij.'

Alvarado vertrekt nu op stage naar Spanje, waar ze volgende week zondag ook aan de start verschijnt van de Wereldbekercross in Benidorm.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws