Van Anrooij wervelt op verjaardag naar wereldtitel bij de beloften, Backstedt (18) knap tweede Veldrijden
Veldrijden

Van Anrooij wervelt op verjaardag naar wereldtitel bij de beloften, Backstedt (18) knap tweede

Van Anrooij wervelt op verjaardag naar wereldtitel bij de beloften, Backstedt (18) knap tweede

Shirin van Anrooij heeft de wereldtitel gewonnen bij de beloften vrouwen. De Nederlandse was topfavoriete en maakte vanuit de start koers. Zoë Backstedt namens Groot-Brittannië kon in de beginfase mee, maar moest tevreden zijn met zilver.

Van Anrooij en Backstedt maakten er een mooie eerste ronde van. De Nederlandse zette meteen druk op het snelle en droge parcours, maar Backstedt kon goed partij bieden. Ze reden met z'n tweeën de tweede ronde in, maar toen was het toch wel Van Anrooij die wegreed. Backstedt nam een bochtje te wijd, waardoor het gaatje twee á drie seconden werd. Op het lange klimmetje reed Van Anrooij haar concurrente vervolgens echt los.

Van Anrooij en Backstedt zijn allebei goede tijdrijders op de weg, dus was het hard tegen hard in de fase die volgde. De Britse bleef aan het elastiek hangen, maar dat brak toch wel in de derde ronde. Vijf seconden werd zeven seconden en zeven seconden werden elf seconden. Van Anrooij reed simpelweg net een beetje sneller dan haar achtervolgster, en ze hoefde ogenschijnlijk niet eens het gaspedaal vol in te drukken.

Deel twee van de cross was eigenlijk niet zo spannend meer. Van Anrooij breidde haar voorsprong rondje na rondje verder uit en kon in de laatste twee de rondetijden al wat later vieren. In een overvol Hoogerheide ging ze met een halve minuut voorsprong de slotronde (lees: ereronde) in. De kenmerkende brede glimlach kon acht minuten later op het gezicht. Backstedt pakte knap zilver, Kristýna Zemanová brons.

Uitslag WK wielrennen 2023 - beloften vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws