Hermans wint met hulp van ploegmaat Van Kessel op indrukwekkende wijze in Eeklo Veldrijden
Veldrijden

Hermans wint met hulp van ploegmaat Van Kessel op indrukwekkende wijze in Eeklo

Hermans wint met hulp van ploegmaat Van Kessel op indrukwekkende wijze in Eeklo

De Ethias Cross in Eeklo is een prooi geworden voor Quinten Hermans. De Belg speelde een overtalsituatie met ploegmaat Corné van Kessel tactisch zeer goed uit, met Toon Aerts in de sandwich.

Lars van der Haar pakte traditiegetrouw de snelste start, met Van Kessel en Michael Vanthourenhout in zijn wiel. David van der Poel ging samen met Kevin Kuhn onderuit in de eerste bocht en kon een mooie notering meteen op zijn buik schrijven. Ook de heerser van vorige week, Laurens Sweeck, werd ergens door gehinderd en moest in de achtervolging. Dit bleek uiteindelijk een gebroken wiel te zijn,

Aerts hield met een fout aan het eind van het eerste ronde heel het veld op, behalve Van Kessel. Die pakte plotsklaps zes/zeven seconden voorgift, met teamgenoot Hermans nota bene als eerste achtervolger. Ook Daan Soete mengde zich in de strijd om het podium, terwijl Sweeck nergens te bekennen was.

Van Kessel en Hermans spelen haasje-over

Van Kessel werd bijgehaald door een groepje met Soete, Hermans, Toon Aerts en Vanthourenhout, waarna het de beurt was aan ploeggenoot Hermans om tempo te maken. Die kon niet direct een gat slaan, wat voor Van Kessel het sein was om dan maar weer zelf aan de boom te gaan rammelen. Aerts zag het gevaar en dichtte het gat op de Nederlander, om vervolgens weer gecounterd te worden door... jawel, Hermans.

Ditmaal moest Aerts een antwoord schuldig blijven, evenals Vanthourenhout. Van Kessel kon zelfs even ostentatief voor de twee uitrijden, zo sterk was de overtalsituatie van de ploeg van Tormans CX, de formatie van Bart Wellens. Uiteindelijk werd het nog wel een strijd voor plek twee en drie, waarin Van Kessel zichzelf overschatte. Aerts pakte stek twee, voor Iserbyt.

Uitslag Ethias Cross Eeklo mannen 2021

1. Quinten Hermans
2. Toon Aerts + 0.15
3. Eli Iserbyt + 0.27

4. Corné van Kessel + 0.43
5. Michael Vanthourenhout
6. Daan Soete

7.
8.
9.
10.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws