Hermans zal minder crossen in de winter: 'Luik heeft die keuze makkelijker gemaakt' Veldrijden
Veldrijden

Hermans zal minder crossen in de winter: 'Luik heeft die keuze makkelijker gemaakt'

Hermans zal minder crossen in de winter: 'Luik heeft die keuze makkelijker gemaakt'

Na Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tim Merlier is Quinten Hermans de volgende veldrijder die indruk maakt op de weg. Na zijn tweede plaats in Luik-Bastenaken-Luik zal de renner van Intermarché-Wanty-Gobert minder te zien zijn in het veld, zo vertelt hij aan Sporza.

Het veldrijden de rug toekeren, dat zal Hermans niet doen. 'Ik blijf sowieso crossen. Veldrijden maakt mij als renner beter, daar geloof ik echt in.' Toch zal er nog meer gesnoeid worden in zijn programma de komende winters. 'Ik ga selectiever crossen en mijn wedstrijden uitpikken. Die keuze moest ik ooit maken, omdat mijn seizoen anders bijzonder lang dreigt te worden. Luik-Bastenaken-Luik heeft die keuze makkelijker gemaakt', aldus Hermans. De ambitie in het veld blijft wel dezelfde. 'Ik kom er aan de start om te winnen.'

Hermans kan echter niet lang nagenieten van zijn uitmuntende prestatie in Luik-Bastenaken-Luik. Hij start namelijk dinsdag al in de Ronde van Romandië. Het volgende grote doel van de Belg is de Tour de France. Daar zal hij voor een ritzege gaan. 'Voor mij wordt het daar zaak om mee te springen met een vroege vlucht. Liefst om dan met die kopgroep te sprinten voor de ritzege. Gisteren heb ik nog eens laten zien wat ik waard ben aan de finish na een zware dag', aldus Hermans.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws