Update II | Tom Pidcock toch naar de Tour de France? Brit verkent kasseienetappe Wielrennen
Wielrennen

Update II | Tom Pidcock toch naar de Tour de France? Brit verkent kasseienetappe

Update II | Tom Pidcock toch naar de Tour de France? Brit verkent kasseienetappe

(8 maart 2022) Tom Pidcock zou volgens Ciro Scognamiglio, journalist van La Gazzetta dello Sport, mogelijk de Tour de France gaan betwisten in plaats van de Giro d'Italia. De beslissing moet echter nog gemaakt worden.

'Gedurende de laatste dagen hebben we tijdens Strade Bianche en Tirreno-Adriatico vernomen dat er een verandering mogelijk is voor het programma van Tom Pidcock: hij zou in plaats van een deelname aan de Giro d'Italia mee kunnen doen aan de Tour de France', klinkt het. Pidcock moest afgelopen week nog de Strade Bianche missen met maagproblemen.

Normaliter zou Pidcock, die vorig jaar zijn grote ronde-debuut maakte in de Vuelta, na een druk voorjaar direct naar de Giro trekken. Nu zou dat dus ook de Tour de France kunnen zijn, die start in Kopenhagen. 'De definitieve beslissing is nog niet gemaakt', meldt Scognamiglio.

Update - 10 maart (15.30 uur): INEOS gaat vol voor Adam Yates in Tour de France

Er komt steeds meer duidelijkheid over de Tourselectie van INEOS Grenadiers, deze zomer. Na het wegvallen van Egan Bernal werd er veel gezegd en geschreven, maar Richard Carapaz en Tao Geoghegan Hart blijven bij hun doelstelling om de Giro d'Italia te rijden. Dat biedt Adam Yates alle ruimte om de rol als kopman te vervullen in de Tour. Ploegleider Rod Ellingworth vertelt aan Cyclingnews dat Geraint Thomas als schaduw-favoriet meegaat. Ook Tom Pidcock en Filippo Ganna rijden de Tour.

Yates reed de Tour vorig seizoen niet, toen mikte hij vol op de Vuelta a España, waar hij vierde werd. De Brit vult komende zomer normaliter de plek van Bernal. Thomas was al voorzien voor de Tour, waar hij in principe een vrije rol ambieert. 'Adam kwam naar INEOS om zijn beste prestatie in de Tour te verbeteren', doelt Ellingworth op de vierde plaats van Yates in 2016. 'Daar gaan we met hem voor. Hij is ambitieus en hij wil graag, dus gaan we all-in met hem. De Giro past meer bij Carapaz, dus focussen we met hem daar op.'

Pidcock zou de Giro d'Italia doen, maar INEOS Grenadiers ziet misschien wel meer in een korte break na een zwaar veldritseizoen en een bijna volledig klassiek voorjaar. 'We zijn er nog niet over uit of hij de Giro doet of de Tour. Hij heeft een zwaar voorjaar, dus we gaan kijken hoe dat gaat.'

Update II - 25 april (19.10 uur): Pidcock verkent kasseirit Tour de France 

Het ziet er steeds meer naar uit dat Tom Pidcock toch de Tour de France zal rijden dit jaar. De Brit verkende namelijk samen met ploegmaat Michal Kwiatkowski daags na Luik-Bastenaken-Luik de vijfde etappe van La Grande Boucle. Dat is de beruchte rit over de kasseien.

Pidcock werd voorafgaand aan dit seizoen ingedeeld voor de Giro d'Italia. De Brit lijkt echter de voornaamste kandidaat om de plek van de geblesseerde Egan Bernal in te nemen. Zo heeft Pidcock ook iets meer tijd om het klassieke voorjaar te overdenken. De jonge alleskunner van INEOS Grenadiers was erbij vanaf het Openingsweekend tot aan Luik-Bastenaken-Luik, maar presteerde - mede door maagklachten en een crash - niet wat hij er ongetwijfeld van verwacht had.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws