Hermans ziet hoofddoel EK in de soep lopen: 'Zet mijn fiets nu minstens twee weken aan de kant' Veldrijden
Veldrijden

Hermans ziet hoofddoel EK in de soep lopen: 'Zet mijn fiets nu minstens twee weken aan de kant'

Hermans ziet hoofddoel EK in de soep lopen: 'Zet mijn fiets nu minstens twee weken aan de kant'

Vanuit het WK wielrennen op de weg in Wollongong trok Quinten Hermans als enige door naar het crossseizoen, met het EK in Namen als absolute eerste hoofddoel. Die cross liep zondag echter uit op een flinke deceptie voor de Belgische crosser, die uiteindelijk niet eens finishte.

In een perscommuniqué van zijn ploeg Tormans doet Hermans zijn verhaal. 'Na een degelijke start was ik samen met Laurens Sweeck op koers voor de bronzen medaille. Deze positie verloor ik echter toen ik rond halfkoers verschillende keren met pech te kampen kreeg', sipt de nummer twee van Luik-Bastenaken-Luik van afgelopen jaar.

'Door een valpartij werkte mijn organisme niet meer zoals het hoorde en tot twee keer toe reed ik net na de materiaalpost lek', somt Hermans op, die uiteindelijk net zoals landgenoten Eli Iserbyt en Daan Soete de eindstreep niet zou halen in Namen. Michael Vanthourenhout won het EK uiteindelijk, voor Lars van der Haar en Laurens Sweeck.

Hermans sipt: 'Verkeerde in de vorm waarop ik gehoopt had'

'Het is spijtig dat mijn pech op het verkeerde punt op het parcours voorviel, want ik had enorm veel energie in de voorbereiding naar dit Europese kampioenschap gestopt en verkeerde in de vorm waarop ik gehoopt had', vervolgt Hermans, die nu de riem eraf gooit. 'Ik zet nu mijn fiets minstens twee weken aan de kant met de bedoeling om in de kerstperiode terug in het veld te duiken.'

Hermans zal dan meteen zijn laatste wedstrijden voor Tormans afwerken, daar hij per 1 januari 2023 te zien zal zijn in het shirt van Alpecin-Deceuninck. Voor die ploeg wordt hij een belangrijke pion in het voorjaar, maar zeker ook in de veldritten. In zijn eerste helft van het crossseizoen wist Hermans bij zijn entree in Ardooie te winnen, terwijl hij in de Nacht van Woerden op het podium kon eindigen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws