Hoe Corendon-Circus Van der Poel binnenhield: 'Anders was hij naar Rabo gegaan' Veldrijden
Veldrijden

Hoe Corendon-Circus Van der Poel binnenhield: 'Anders was hij naar Rabo gegaan'

Hoe Corendon-Circus Van der Poel binnenhield: 'Anders was hij naar Rabo gegaan'

Dat Mathieu van der Poel geen gewone was, dat werd al heel snel duidelijk. Sinds zijn jeugdjaren heeft hij alle ploegen op de wereld voor het uitkiezen, maar toch zit hij nog bij het relatief kleine Corendon-Circus, ook nu hij de weg op wil. Het Nieuwsblad zocht uit hoe dat kan.

Het geheim is volgens de broers Christoph en Philip Roodhooft een goed netwerk, waardoor ze talenten snel oppikken, maar ook een dosis lef. ‘Neem Sanne Cant. Natuurlijk is het onze verdienste dat we haar in 2009 al een contract gaven, maar dat ze zo goed kon worden én dat de vrouwencross zo’n vlucht zou nemen, hadden we ook niet ingecalculeerd.'

Maar ook het binnenhalen- en houden van Van der Poel is een verhaal apart, en ook daar kwam een portie lef bij kijken. ‘Christoph had nog met Adrie van der Poel gecrost, dus zo was David bij ons beland. Maar toen kwam Mathieu, een toptalent. Om hem te kunnen houden hebben we toen speciaal voor hem een jeugdteam gecreëerd. Anders was hij zeker naar de jeugdploeg van Rabobank gegaan.’ (Foto: Screenshot)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws